1000 öğrenciye burs haberi geldi! Burs başvuruları nereden yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda yaşanılan olaylardan ve ekonomik süreçlerden dolayı öğrenciler eğitimlerine devam edecek desteği alamadığı için okullarını bırakmak zorunda kalabiliyor. Bu tarz öğrenciler için umut niteliğinde bir burs haberi geldi. Bu burstan faydalanacak 1000 kişi oldukça rahat edecek. İşte burs konusunda merak edilen tüm detaylar haberimizde sizlerle…

Afetzede öğrencilere burs desteği

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem ile 11 il büyük hasarlar gördü. Bu illerde yaşayan birçok kişi evlerini ailelerini kaybetti. Bu olayın yaşanmasının ardından tüm Türkiye tek yürek olarak yaraların sarılması için uğraşmaya başladı. Bu anlamda yardım ve destek haberleri gelmeye devam ederken öğrenciler için ise burs haberi Türk Eğitim Vakfı’ndan geldi. Afetzede öğrenciler için burs desteği başladı. Bu burstan toplam 1000 öğrenci faydalanacak. Bu eğitim bursu mart ve haziran ayını kapsayacak şekilde tam 4 ay boyunca verilecek. Burs başvuruları ise şu an açık durumda. Başvuru yapmadıysanız eğer 7 Mart 2023 tarihine kadar başvurularınızı tamamlamanız gerekiyor. Afetzede öğrencilerin bu burs yardımı ile bir nebze olsun yaralarının sarılması bekleniyor.

Burs desteği için gerekli şartlar

Türk Eğitim Vakfı tarafından 1000 afetzede öğrenci için verilecek olan burs için gerekli şartlar da belli oldu. Bu şartlara göre adayların 11 deprem şehri olarak belirlenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Kilis, Elâzığ şehirlerinde ikamet ediyor olması gerekmektedir. Aynı zamanda başvuru yapacak olan tüm adayların Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yer alan bir devlet üniversitesinde kaydının bulunması ve TEV’den burs almıyor olması gerekmektedir. Bu şartları taşıyan kişiler Türk Eğitim Vakfı’nın depremzede öğrenciler için vereceği bu destekten faydalanması mümkündür. Bu destek bursu 4 ay boyunca yatacak ve öğrencilerin yaralarını saracağı düşünülüyor. Siz de bu burstan faydalanmak için 7 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirsiniz.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1000 öğrenciye burs haberi geldi! Burs başvuruları nereden yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir