2000 ve 2008 arası erken emeklilik müjdesi! Hem de 1800 gün erken emeklilik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de EYT ile ilgili düzenlemeler netleşti. Netleşmesinin hemen ardından Meclis’te yasadan geçmesi beklenilen 2000 ile 2008 arası ve sonrası için de açıklama yapıldı. İktidar tarafından gerçekleştirilmiş olan düzenleme de işe başlama tarihler 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olan kişileri kapsayan erken emeklilik hakkı tanındı. Bu emeklilik EYT yasasının yürürlüğe gireceği açıklandı. AK Parti TBMM Komisyonu’nda yasa görüşülmüş ve Meclis tarafından onaylanarak Resmi Gazete de yayımlanması yakın zamanda bekleniyor. 

EYT’de erken emeklilik

Türkiye’de 2002 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gündeme gelen EYT, ortak çalışmaları olarak hazırlanmıştır. EYT yasası ile beraber AK Parti tarafından da kanun teklifi haline getirilmiş ve Meclis tarafına sunulmuştu. Bu hazırlanan kanun teklifi Şubat ayı ile beraber komisyonun onayından geçmiştir. Meclis gündeminde tam anlamı ile yerini almıştır. 6 Şubat Pazartesi yaşanan Kahramanmaraş deprem felaketi ile Meclis deki gündem yeri ertelenmişti. Net bir şekilde 2000 – 2008 arası ve sonrası için duyuru geldi.

EYT’de kadınlar ve erkekler için emeklilik yaşı

EYT ile emeklilik için meraklı bekleyiş içinde olan tüm vatandaşlar emeklilik şartları ilk işe giriş tarihleri üzerinden hesaplanmaları yapılmaktadır. İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan tüm vatandaşlar için hazırlanacak olan EYT kapsamında bulunan erkek emeklilik haklarındaki yaş şartı da kalkmış bulunmaktadır. Bu durumda ilk işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve sonrası olan tüm vatandaşlar için ise yaş şartı şeklindeki uygulama devam etmektedir. İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşlar için kadınlardaki yaş sınırı 58, erkeklerde ki yaş sınırı da 60 olarak belirlenmiştir. Çalışmaya engel bir hastalığı olan kişilerin tam teşekküllü bir hastanede en az %60 oranında çalışmaya engel raporu alması durumunda erken emeklilikten faydalanabilecektir. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2000 ve 2008 arası erken emeklilik müjdesi! Hem de 1800 gün erken emeklilik!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir