2018 2022 tarihlerinde emlak vergisi ödeyenler dikkat! Devlet 5 bin 498 lira geri iade edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 2022 tarihlerinde emlak vergisi ödeyenler dikkat! Devlet 5 bin 498 lira geri iade edecek – Türkiye’de Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından milyonları yakından ilgilendiren emsal kararlar duyuruldu. Emlak vergisi ödemesi yapan milyonlarca kişi için emsal karar doğrultusunda belediyelerin yapmış olduğu itirazlara rağmen geriye dönük beş senelik emlak vergisi iadelerinin yapılmasına karar verildi. 

Gündeme düşen bu emsal karar yürürlüğe girdiği öğrenildi. Türkiye geneli işyeri, dükkan, arsa, tarla ve konut gibi taşınmaz sahipleri belediyelere her yıl emlak vergisi adı altında ödeme yapması gerekiyor. En önemli gelir kapısı arasında yer alan emlak vergilerinde muafiyet hakları verilirken emlak vergisi muafiyeti bulunan kişiler de yasalar gereği belirlendi. Bu kişilerin büyük bir bölümü için de sıfır oranlı emlak vergisi haklarının olduğu bilmediği gerekçesiyle ödeme yapmaya devam etmektedir. 

 

EMLAK VERGİSİNİ KİMLER ÖDEMEZ?

Ülke geneli vergilendirmeler de adalet ilkeleri sebebiyle diğer tüm vergi türlerinde olduğu gerekçesi ile emlak vergisinde de devlet tarafından sağlanan muafiyet hakları yer almaktadır. Bu hak doğrultusunda da o şartı sağlayan kişilere tanınan muafiyet hakkı ile birlikte geçmişe dönük ödemeler de iade edilmektedir. Bu hak kapsamında belirlenen listede yer alan kişilere sıfır oranlı emlak vergisi yansıtılır yani emlak vergisi ödemesi çıkartılmaz.

İşte aşağıda ki şartları taşıyan o kişiler ödeme yapmayacak;

  • Hiçbir geliri olmayana işsiz kişiler, 
  • Emekli maaşından başka hiçbir geliri olmayan emekliler, 
  • Hiçbir geliri bulunmayan ev hanımları, 
  • Gazilik maaşı dışında hiçbir geliri olmayan gaziler ve engelliler, 

Şehitlerin dul eşi ve yetimleri olarak sıralanırken bu listede yer alan vatandaşların sahip oldukları tek ev şartı ve 200 m2 büyüklüğünü aşmamaları gerekiyor. Bu sebeple emlak vergisinden muaf tutulmaktadırlar. Bu haklarından haberdar olmayan kişiler için KDK tarafından emsal karar da 5 senelik para iadeleri gerçekleştirilmektedir. 

EMLAK VERGİSİ GERİYE DÖNÜK KAÇ YIL İADESİ ALINMAKTADIR?

Türkiye’de emlak vergisi ödemelerinde zamanaşımı sınırı 5 yıl olarak tescil edildi. Bu sebeple de enfazla geriye dönük de devlet tarafından 5 yıllık para iadeleri gerçekleştirilmektedir. Haber içeriğinde yer alan şartları taşıyan vatandaşlar vergi ödemeleri yapmış ise belediyelere başvuru gerçekleştirerek de paralarını geri alabilecek. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2018 2022 tarihlerinde emlak vergisi ödeyenler dikkat! Devlet 5 bin 498 lira geri iade edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir