2023-2 KPSS merkezi atama tarihleri ve kadro sayıları! Lisans, Ön lisans, Lise Kaç Kadro Gelir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 KPSS puanıyla gerçekleştirilen merkezi atamaların ardından, 2023/2 merkezi atama için adaylar heyecanla başvuru tarihlerini ve kadro sayılarını beklemektedir. “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” çerçevesinde, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre gerçekleştirilen merkezi yerleştirmelerin takvimi belirlendi.

KPSS 2023-2 Merkezi Atama Tarihleri Belli mi?

2023/2 merkezi atama için başvuru tarihleri ve kadro sayıları, idarelerin kadro taleplerini 2 Ekim-17 Kasım 2023 tarihleri arasında ÖSYM’ye ileteceği bilgisi verildi. KPSS 2023/2 tercih süreci ise 20-27 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu süreçte adaylar, KPSS puanlarına dayanarak tercihlerini belirleyecek ve ilgili tarihlerde başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu dönemde yapılacak olan merkezi atama ile birçok memur adayı, hayallerine kavuşma fırsatı bulacak.

Merkezi Atama ile Açıktan atama arasındaki farklar nelerdir?

Evet, memur olmak isteyen adaylar için hem açıktan alımları takip etmek hem de merkezi atama tarihlerini bilmek oldukça önemlidir. Açıktan alımlar, belirli bir kurum veya kuruluşun ihtiyaçları doğrultusunda yapılan ilanlarla gerçekleşirken, merkezi atama ise Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre geniş bir kapsamda yapılan yerleştirmeleri ifade eder.

Açıktan alım ilanları, genellikle belirli bir kurumun ihtiyaçlarına yönelik olarak duyurulur. Bu ilanlar çeşitli platformlarda, resmi web sitelerinde veya gazetelerde yayımlanabilir. Adaylar, bu ilanları takip ederek başvuru şartlarına uygun pozisyonlara başvuruda bulunabilirler.

Öte yandan, merkezi atamalar KPSS sonuçlarına dayalı olarak gerçekleşir. Bu atamalar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen takvim dahilinde yapılır. Bu takvim genellikle belirli aralıklarla her yıl açıklanır ve adaylara başvuru, tercih ve yerleştirme süreçlerini içerir.

Adaylar, hem açıktan alım ilanlarını takip ederek kurumların ihtiyaçlarına uygun pozisyonlara başvuruda bulunabilirler hem de KPSS sonuçlarına dayalı merkezi atama takvimlerini izleyerek geniş bir kapsamda kamu kurumlarına atanma şansı elde edebilirler.

Lisans, Ön lisans, Lise Kaç Kadro Gelir?

Geçmiş tarihlerde yapılan merkezi atamalarda verilen kadro sayılarına kısaca göz atmak gerekirse,

2022 KPSS puanıyla yapılan ilk merkezi atama (2022/2) için toplam kadro sayısı 2804 olarak belirlenmişti. Ardından,

2023/1 merkezi atamasında 1818 kadro verilmişti. Bu atamada, lisans mezunlarına 1000, ön lisans mezunlarına 728 ve lise mezunlarına 90 kadro ayrılmıştı.

2023/2 merkezi atama için ise tahmini olarak 1800-2500 arasında bir kadro sayısı beklenmektedir. Daha önceki atamalardan elde edilen bilgiler, bu sayının bu aralıkta olabileceğini göstermektedir.

ÖSYM tarafından yapılacak duyuruları takip ederek güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu tür duyurular, genellikle ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden ve personelilan aracılığıyla kamuoyuna duyurulmaktadır.Bu tür bilgileri takip etmek için kpssace bir kaynak olarak kullanılabilir.


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023-2 KPSS merkezi atama tarihleri ve kadro sayıları! Lisans, Ön lisans, Lise Kaç Kadro Gelir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir