2023 6 aylık enflasyon farkı ile polis maaşları ne kadar oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca kişi TÜİK tarafından açıklanacak aralık ayı enflasyon oranını merakla beklemeye devam ederken özellikle de polis memurları maaşlarında yaşanacak artışı merak etmeye başladı. Arama motorlarında sık sık ‘Polis maaşları ne kadar olacak? 2023 polis maaşı ne kadar oldu?’ sorusunun yanıtını aratan polisler için detaylar kamugundemi.com haber sitemizde yerini aldı…

Hem kamu personellerinin hem de emekli aylıklarının netliğe kavuşacağı bu günde özellikle de polis maaşları merak konusu oldu. TÜİK tarafından açıklanan veriler doğrultusunda polis maaşları da belli olurken milyonlarca kişi detayları araştırmaya başladı. Peki 2023 6 aylık enflasyon farkı ile polis maaşları ne kadar oldu?

POLİS MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Toplamda 6 aylık enflasyon sonucunda açıklanacak olan emekli ve memur maaş zammı oranları şimdiden merak edilmeye başlandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ilk 5 ay için şu şekilde yer aldı

  • TEMMUZ ayı TÜFE’si: %2,37
  • AĞUSTOS ayı TÜFE’si: %1,46
  • EYLÜL ayı TÜFE’si: %3,08
  • EKİM ayı TÜFE’si: %3,08
  • KASIM ayı TÜFE’si: %2,88
  • ARALIK ayı TÜFE’si: ?

Enflasyon farkı yansıtılarak belirlenecek olan yeni maaş zamları ile özellikle de hem memurlar hem de emekli vatandaşlar şubat ayında yüksek rakamlar alabilecek. Geçtiğimiz günlerde yine ülke çapında oldukça merak edilen konulardan birisi asgari ücret olurken asgari ücret zammı açıklığa kavuşmuştu. Asgari ücret zammı 5 bin 500 TL’den 8 bin TL’ye çıkarılırken memur ve emekliler bu rakam karşısında büyük beklentiye girdi. 

2023 POLİS MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Polis maaşlar gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündem olan polisler mesleklerinin hayati tehlikesini belirtirken ek zam talebinde bulunmuşlardı. Bugün TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon oranının ardından polis maaşları da güncellenecek. 

Bir polis maaşı Temmuz ile Aralık 2022 arasında 13 bin 747 TL olurken açıklanacak yeni enflasyon rakamları karşısında ne kadar olacağı oldukça merak ediliyor. Enflasyon oranının açıklanmasının ardından polis maaşları da kesinliğe kavuşmuş olacak. 

 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 6 aylık enflasyon farkı ile polis maaşları ne kadar oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir