2023 Asgari Ücrette İlk Kez Rakam Geldi! Ak Parti'den Önemli Açıklama

2023 Asgari Ücrette İlk Kez Rakam Geldi! Ak Parti'den Önemli Açıklama
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti’den 2023 asgari ücret zammına dair ilk kez bir rakam verildi. Asgari ücrette görüşmeler daha başlamadı ama Genel Başkan yardımcısı tarafından ilk kez bazı rakamlar telaffuz edildi. İşte detaylar.

2023 asgari ücret zammı için gözler önümüzdeki aylarda olacak. İlk açıklama Ak Parti’den geldi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz tarafından yapılan açıklamada asgari ücret 2023 zammına dair önemli detaylar verildi. İşte önemli açıklamaya dair İŞ İLANLARI KARİYER olarak gündeme getirdiğimiz haberimiz.

2023 asgari ücret zammı ilk rakam

Yapılan açıklamada 2023 yılı asgari ücretliler için maaşın 7 bin 500 gibi bir rakam olmasının düşünülebileceği belirtildi. Hatta daha da yukarısının da olabileceği yönünde açıklama bulunuyor. Asgari ücret zammı ile ilgili olarak ilk açıklanan 7.500 rakamı ortalama zammın ortalama % 36 civarında olacağı anlamına gelmektedir.

Asgari ücrette % 40 beklentisi var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücretin güncellenmesi gerektiği yönünde son açıklamadan sonra 2023 yılı asgari ücret için ilk rakam telaffuz edildi. % 40’lık bir zam beklentisinin yanı sıra bu zammın daha da artması yönünde beklenti hakim.

2023 yılı asgari ücret zammı ne kadar olmalı?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammı konusunda beklenti oldukça yüksek. 2022 Temmuz ayında yapılan güncelleme sonrası çalışanlar 2023 Ocak ayında mevcut enflasyondan aşağı olmamak üzere bu söylenen rakamın iki katından fazla olmak üzere % 80’den fazla zam talep ediyor. Yıllık enflasyon da düşünülünce milyonlarca çalışanı ilgilendiren zamma dair bu yıl yine her zamankinden farklı bir güncelleme yapılacak.

Sizler de asgari ücret zammının 2023’te ne kadar olması gerektiği konusunda görüş ve yorumlarınızı hemen bu haberimize yazabilirsiniz.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Asgari Ücrette İlk Kez Rakam Geldi! Ak Parti'den Önemli Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir