2023 doğum parası ne kadar oldu? Doğum parası zam oranları belli oldu! Doğum parası şartları neler? İşte detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de uzun süredir uygulanan doğum parası desteği ile birçok aileye yardım yapılıyor. Çalışan kadınların doğum öncesi ve sonrası çalışmadığı dönemler için ödemler 2023 yılında zamlı olarak uygulanacak.

Asgari ücrete yapılan 2023 zammının ardından birçok devlet desteğinde de zam oranları görülmeye başladı. Doğum öncesi ve sonrasında belirli süre izin kullanan kişiler için ödemeler yapılıyor.

2023 DOĞUM PARASI ZAMMI NE KADAR?

Asgari ücrete endeksli olarak hesaplanan doğum parasında da artış yaşandı. Yeni yılda Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlenen yüzde 55 oranındaki zam sonrasında doğum paralarına da bu ücretler yansıtılmaya başladı.

Çocuk dünyaya getirecek çalışan kadınlar için ödenen doğum parasını almak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Asgari ücret zammı sonrasında en düşük doğum izni parası 24 bin 909 TL’ye yükseldi.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR OLDU?

Annelere ayrıca çalışıp çalışmadıklarına bakılmaksızın doğum yardımları da yapılmaya devam ediyor. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonrakilerde ise 600 TL ödenmeye devam ediyor.

DOĞUM PARASI ŞARTLARI NELER?

Çalışan kadınların doğum öncesinde ve sonrasında toplamda 112 gün izin kullanma hakları 2023 yılında da devam ediyor. Bu sürelerde ise çalışmadıkları süreler için para almaları da sağlanıyor. Çalışan kadınlara yapılan doğum parasının yanı sıra ilk çocukta 300 TL doğum yardımı da yapılıyor. Yeni yılda en düşük doğum izni parası da 24 bin 909 TL olarak hesaplanıyor.  

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 doğum parası ne kadar oldu? Doğum parası zam oranları belli oldu! Doğum parası şartları neler? İşte detaylar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir