2023 EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT düzenlemesinde son durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ne zaman Meclis’e sunulacağı ve yasalaşacağı gündemde yer alırken, konuyla ilgili Akbaşoğlu açıklama yaptı. Peki, EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT’de son durum ne? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

EYT’de son dakika açıklaması geldi!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesi ile ilgili; “En kısa sürede bu konuyla ilgili kanun teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunacağız. Şubat ayı içerisinde yasalaştırıp EYT’li kardeşlerimizin mart ayında emekli maaşlarını almalarına dönük bu takvimi inşallah gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, EYT yasasının çıkacağı tarih ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin bu ay sonuna doğru Meclis’e gelebileceğini belirten Turan; “EYT en geç ocak sonu Meclis’te olur, şubat ortasında yasalaşır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT düzenlemesine ilişkin bir açıklama yaptı. Elitaş; “EYT bize geldiği tarihten itibaren kanun teklifinin verileceğini düşünemezsiniz. Geldikten sonra bir 10 günlük süre gerekiyor. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz. Bizden tarih istemeyin. Muhalefet çalışmaları tıkıyor. Çalışmaları engelliyor. Bu engellemeleri de dikkate alarak bir süre sözü veremiyoruz. Kanun hazırlama aşaması var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması geldi

Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “EYT ile çalışmayı yakında Meclis’imizin takdirine sunuyoruz. Gençlerimizin istihdamına katkı sağlamak amacıyla 6 bakanlığımızın ortak çalışmayla başlattığımız 1 Milyon Yazılımcı Projemizin ilk etabını tamamladık. Devam eden ilgi sebebiyle programları daha da güçlendirmek kararı aldık” ifadelerini kullandı.

EYT yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son olarak katıldığı bir televizyon programında, sürecin aşama aşama ilerleyeceğini ve Meclis’in kararını vereceğini belirtti. Ocak ayı içinde Meclis’e iletileceğini de belirtti.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT düzenlemesinde son durum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir