2023 Hac kuraları hangi tarihte yapılacak? İşte hac kura detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan yıkıcı depremin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, kura çekiminin ertelendiği duyuruldu..

Hac kuraları ertelendi mi?

Hac kuraları tarihi Umreye gitmek isteyen vatandaşların merak konusu oldu. Diyanet yaşanan depremin ardından açıklama paylaştı. Bu yıl hacca gidecek adaylar için kura çekiminin ertelendiğini açıkladı.

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek adına başvuruda bulunan adayların merakla beklediği Hac kurası adına Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı. Bu açıklamada 15 Şubat tarihinde çekilmesi planlanan kuraların deprem sebebi ile ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.
 

Diyanet 15 Şubat 2023 tarihinde çekilmesi planlanan kuraların yaşanan deprem nedeniyle ertelediğini duyurduğu açıklamada, “15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir.” ifadelerini kullandı.

2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 15 Şubat 2023 tarihinde çekilmesinin planlandığı Hac kuralarının deprem nedeniyle ertelendiğini duyurdu. Henüz kuranın ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

83 bin vatandaş hacca gidecek

Hac kurası sonucu 83 bin 430 kişi hacca gitmeye hak kazanacak. Başvuru katsayısı başvuru yaptıkları yıl süresinin iki ile çarpılmasıyla belirleniyor. Adaylardan bu yıl başvuran bir, 2 yıl önce başvuran 4, 3 yıl önce başvuran ise 9 kere kuraya dahil olacak.

2020 yılında yapılan kurada isimleri çıkmasına rağmen Covid-19 salgını ve 65 yaş üstü kısıtlaması sebebi ile hacca gidemeyenler, kuraya katılmadan doğrudan hacca gidebilecek.

Hacca gitme hakkı kazananlar, ilk defa başvuru yapan ve kurada ismi çıkmayan biri ile gitmek isterse kazanılan haklarını kaybedecek ve yeniden kuraya girmek zorunda kalacak.

Bu şekilde hac kontenjanı salgın öncesine dönüp Türkiye, nüfusunun yaklaşık binde bir oranındaki hacı adayını Suudi Arabistan’a gönderecek.

 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Hac kuraları hangi tarihte yapılacak? İşte hac kura detayları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir