2023 hat taşıma işlemi nasıl yapılır? Operatörlere hat taşıma işlem ve ücretleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 hat taşıma işlemi nasıl yapılır? Operatörlere hat taşıma işlem ve ücretleri – İletişim kurma aracı olan GSM operatörleri numarasını taşımak isteyenler için çeşitli kampanyalar yapmaya devam ediyor. Hat taşıma işlemi yapmak isteyen kişiler bu işlemi internet, şube, telefon ya da mobil uygulamalar üzerinden yapma imkanı buluyor.

OPERATÖR DEĞİŞTİRME

Günümüzde cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak operatöründen memnun olmayan ya da başka bir operatörün kampanyalarını tercih etmek isteyenler için numara değiştirmeden hat taşıma işlemi yapmalarına imkan tanınıyor. Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom gibi GSM operatörlerini değiştirmek isteyen isteyen kullanıcılar kendilerine uygun bir paketi seçerek hatları kolayca taşıyabilme imkanına sahip oluyor. Hat taşımak isteyen kişiler bu işlem için ne kadar bir ücret ödemeleri gerektiğinin yanı sıra işlemleri nasıl gerçekleştireceklerini de sorguluyor. Bu kapsamda ”2023 hat taşıma işlemi nasıl yapılır? Operatör değiştirme ücreti nedir?” sorularına yanıt aranıyor.

2023 NUMARA TAŞIMA NASIL YAPILIR?

Günümüzde hat taşıma işlemi yapmak için basit bir yöntem bulunuyor. Operatör değişikliği yapmak isteyen kişiler 3 yöntemle bu işlemi yapabiliyor. Bilinen GSM operatörleri bu işlemleri şu şekilde sıralıyor;

  • Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün çağrı merkezini arayarak bu işlemi yapabilirsiniz.
  • Numaranızı taşımak istediğiniz operatör merkezine giderek işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Numaranızı taşımak istediğiniz operatör merkezine ait internet sitesi üzerinden hat taşıma işlemi yapabilirsiniz.

Bahsi geçen bu 3 yöntem ile hat taşıma işlemi yapacak olan için detaylar ise şu şekilde açıklanıyor;

İnternetten Hat Taşıma İşlemi: Numaranızı taşıma istediğiniz operatörün resmi internet sayfasını ziyaret ederek arama bölümüne numara taşıma yazınız. Karşınıza gelen ekran size verilen başvuru formunu doldurarak operatör tarafından tarafınıza atılan bilgilendirme mesajı üzerinden gerekli yönergeleri izleyiniz.

Operatör Bayilerinden Hat Taşıma İşlemi: GSM operatörlerinin bayileri her semtte bulunmaktadır. Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün bayisine giderek kimlik, ehliyet veya pasaport gibi resmi evraklar beraberinden götürülmesi gerekmektedir. Numara taşınırken geçmiş fatura dokümanı ise bazı operatörler tarafından istenebilmektedir. Seçtiğiniz paket doğrultusunda numara taşıma işleminiz tamamlanacaktır.

Çağrı Merkezinden Hat Taşıma İşlemi: Numaranızı taşımak istediğiniz operatörün çağrı merkezini arayarak menüyü dinleyiz. Menüde bahsi geçen yönergeleri dinleyerek gerekleri işlemleri uygulayınız. Müşteri temsilcisine bağlandığınızda sizden istenilen bilgileri aktarınız. İşlemler tamamlandıktan sonra yeni hattınızı bayiden alabilir ya da eve kargolanmasını isteyebilirsiniz.

2023 VODAFONE NUMARA TAŞIMA

Vodafone internet sitesi, çağrı merkezi veya bayilerinden numara taşıma işlemi gerçekleştirilebilirsiniz. Vodafone Çağrı Merkezi Numarası 0542 542 00 00 arayarak müşteri temsilcisinin verdiği bilgi ve yönergelerle numara taşıma yapılabilirsiniz. Bayiden numara taşımak isteyen kişilerin yanlarında kimlik belgelerini götürmeleri yeterli olmaktadır. En yakın Vodafone bayine giderek size verilen sözleşmeyi imzalayarak numaranızı taşıyabilirsiniz. Vodafone resmi internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak da hat taşıma işlemi yapılabilirsiniz. 

2023 TÜRK TELEKOM NUMARA TAŞIMA

Türk Telekom’a hattını taşıma isteyenler; Türk Telekom Çağrı Merkezi 444 1 444 arayarak müşteri temsilcisinin istediği bilgileri aktarmalıdır. Bayi üzerinden numara taşımak isteyenler kimlik belgelerini yanında götürerek işlemlerini yapabilmektedir.  Tarafınıza verilen sözleşmeyi imzalayarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Vodafone resmi internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak numaranızı taşıyabilirsiniz.

2023 TURKCELL NUMARA TAŞIMA

Turkcell’e numara taşımak isteyenler internet, bayi veya çağrı merkezini arayarak işlemlerini yapabiliyor. Turkcell Çağrı Merkezi 0532 532 00 00 numarası arayarak müşteri temsilcisinin verdiği bilgi ve yönergelerle numara taşıma yapılabilirsiniz. Turkcell resmi internet sitesi üzerinden taşıma işlemi yapmak isteyenler paket seçerek başvuru formunu doldurmalıdır. Bayiye giderek numara taşımak isteyen kişilerin yanlarında kimlik belgelerini götürmesi gereklidir. 

2023 HAT TAŞIMA İŞLEM ÜCRETİ

GSM operatörleri, yaptıkları kampanyalar doğrultusunda numara taşıma işleminden herhangi bir ücret talep etmemeleri ile bilinir. Bu kapsamda her birey, istediği paketi seçerek numarasını taşıdığı hat üzerinden aylık faturasını ödemeye devam etmektedir. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 hat taşıma işlemi nasıl yapılır? Operatörlere hat taşıma işlem ve ücretleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir