2023 JGK Uzman Erbaş alımı başvuru şartları nelerdir? Başvurular nereden yapılacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 JGK başvurusuna ilişkin açıklamalar gelmeye başladı. Milyonlarca kişinin merak ettiği JGK başvurusu hakkındaki detaylar haberimizde…

2023 JGK başvuruları nasıl ve nereden yapılacak?

Jandarma lojistiğe bağlı uzman erbaş alım şartları 27 Nisan 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Yapılan açıklamalarda JGK başvurusu için ortaöğretim ve ön lisans mezunu olan kişiler, 2022 KPSS puanı ile başvurularını yapabilecekler.

Kadro dağılımı ve başvuru şartları hakkında merak edilen sorulara cevap olacak açıklamalar yayımlandı. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre başvurular 27 Nisan 2023 ile 11 Mayıs 2023 arasında yapılacak. Başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek.

2023 JGK başvuru şartları

2023 JGK başvurusu için adayların bazı şartları karşılaması gerekecek. Başvuru yapacak adayların ortaöğretim ya da ön lisans mezunu olması şartı aranıyor. Ayrıca başvurular 2022 KPSS puanı ile yapılabilecek. KPSS puanı bulunmayan ortaöğretim ya da ön lisans mezunu vatandaşlar başvuru yapamayacak. İlköğretim mezunu adaylar için KPSS şartı aranmayacak ve başvuru bilgilendirmesinde belirtilen maddelere göre sınava alınacaklar.

Seçme sınavlarında adayların yanında T.C. kimlik kartı, nitelik belgesi, denklik belgesi, öğrenim durumu belgesi (diploma), askerlik hizmetini tamamlayanlar için terhis belgesi, tek hekim imzalı sağlık raporu, sözleşme süreci içinde olan adayların ise birliklerinden alacakları ilk sözleşme belgelerini getirmeleri gerekiyor.

Başvuru ve şartlarına ilişkin bilgiler jandarma sitesinde yayımlandı. 2023 Yılı Jandarma Gelen Komutanlığı Lojistik Alt Branşlı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini Kılavuzu aracılığıyla genel bilgiler, yasal dayanak, giriş koşulları, başvuru şartları, başvuru yapan adayların sınava çağırılma esasları, sınav ücretlerinin yatırılması, belgeler, uygulanacak sınavlar hakkında bilgiler, kayıt kabul işlemleri ve benzeri pek çok konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 JGK Uzman Erbaş alımı başvuru şartları nelerdir? Başvurular nereden yapılacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir