2023 kamu işçisi zam teklifi netleşti! Herkesin beklediği toplu iş sözleşmesi imzalanma tarihi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplu İş Sözleşmesi ile kamu işçilerine yapılacak olan zam oranlarının netlik kazanması ile birlikte son dakika gelişmeleri de bir hayli dikkat çekmeye başladı. Toplu İş Sözleşmesinin de ne zaman imzalanacağı işçiler tarafından en çok merak edilen konular arasındaki yerini aldı. Peki merak ile beklenen sözleşme ne zaman imzalanıyor? İşte tüm detaylar…

Toplu İş Sözleşmesi ne zaman imzalanacak?

Kamu içerisinde görev yapmakta olan 700.000’den fazla çalışanı ilgilendirmekte olan Toplu İş Sözleşmesinde yapılan toplantıların sonlarına yaklaşılırken imzaların ne zaman atılacağı ise büyük merak konusu oldu. Hükümet tarafından kamu da çakışan işçiler için zam oranı 12.000 TL  olarak belirlenirken, sendikalar için ise 15.000 TL oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işçi sendikaları ile 5 Mayıs 2023 Cuma günü bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve genel mali sekreteri Ramazan Ağar ile genel teşkilatlandırma sekreteri Eyüp Alemdar, Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve konfederasyonu genel başkan yardımcıları Yunus Değirmenci ile Osman Yıldız TÜHİS temsilcilerin yer aldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantı esnasında gazetecilere açıklamalar yapıldı. 

Yapılmış olan toplantının çok verimli olduğunu söyleyen Mahmut Arslan şu ifadeleri kullandı; “Bu toplantı sonrasında belli bir aşamaya kadar geldik. Önümüzde ki hafta içinde sayın bakan ile tekrar bir araya gelerek Toplu İş Sözleşmesinde nihai bir nokta da uzlaşmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Sayın Bakan, TÜHİS, Türk-İş ve Hak- İş olarak Toplu İş Sözleşmesinde bir sonuca varmak için elimizden gelen çabayı veriyoruz. Tüm maddeler de anlaşmaya henüz varamamış olsak da çabalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Kamu işçisi için zam oranları netlik kazanacak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise kamuoyu görüşmeleri sonrasında bir rakam beklediğine dair açıklamalar yaparken herhangi bir rakam verme gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı. “Bizim arzumuzda bugün konuşulan rakamları vermekten yanaydı. Son olarak taban ücretlerimiz 12.000 TL olup %40 civarında zam aldı. Emek zammı, hizmet zammı, gece çalışmaları ve vardiyaları bulunmaktadır. Bugün bu sorunlara çözüm bulmuş olduk. Sayın Bakanda işveren sendikası için haftaya salıya kadar bize rakam verecek” ifadelerini kullandı. Atalay bu görüşmelerin 20 Ocak 2023’ten itibaren devam ettiğini ve işçiler en iyi rakamın verilmesi için çakışmalarının devam ettiğini söyledi. Türk-İş Genel  Başkanı Ergün Atalay toplu iş sözleşmesi hakkında 15.000 TL teklif götürdüklerini ve bu tekliften de geri durmayacaklarını ifade etti.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 kamu işçisi zam teklifi netleşti! Herkesin beklediği toplu iş sözleşmesi imzalanma tarihi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir