2023 kamu personel alım ilanları yayımlandı! Kamu kurumlarına on binlerce alım yapılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de 2023 senesinde alımların yapılıp yapılmayacağı olmuştu. Yayınlanan ilanlara göre yapılacak olan alım ile ilgili detaylara yer verildi. 

KAMU KURUMLARINA PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI! 

2022 senesinin sonuna gelindiği andan itibaren pek çok kamu kurumuna personel alımlarının yapılmaya başladığı ifade edildi. Bakanlıklar tarafından yapılacak olan alımlar hakkında gündeme gelen konular arasında hangi kadrolarda ve ne kadar alımların yapılacağı merak edildi. 2023 yılı için özellikle Bakanlar tarafından yeni yeni ilanların yayımlanmaya başlaması ile birlikte yayınlanan bu ilanlara göre açıklanan kadrolar başlıca şu şekildeydi;

Tarım ve Orman Bakanlığı = 109 kamu personel alımı yapacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı = 383 kamu personel alımı yapacak. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı = 500 kamu personel alımı yapacak. 

Kadrolar için gerekli olan başvuru şartları ve detayları ise şu şekilde verildi; 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 109 PERSONEL ALIMI YAPACAK! 

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

b) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 yılında yapılan. Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu puan şartı mevcut olup; lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP3, ön lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP93, ortaöğretim mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

e) Adaylar başvuru tarihinin son günü itibariyle genel ve özel şartlarda belirtilen şartların tamamını sağlıyor olması gerekmekte olup ilanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

d) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken: hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-l’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kumlu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek I inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek I inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ… 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI 383 UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPACAK! 

Bakanlık tarafından yayımlanan ilanda başvuru yapmak isteyen kişiler için alımların 2023 senesinde yapılacağı ve de başvuru şartlarının ve detaylarının da ilerleyen süreçte Bakanlığın resmi sitesinde açıklanacağı duyuruldu. Yapılan duyuru, “Atama yapılacak kadrolara ilişkin öğrenim dallarına göre KPSS puan türleri, asgari taban puan sıralamasına göre kaç adayın davet edileceği, yarışma sınavına katılacak adaylarda aranan genel ve özel şartlar, müracaat tarihi, yeri, şekli ve istenecek belgeler, yarışma sınavının yeri, şekli, tarihi, sınav konuları ile ağırlık puanları ve diğer hususlar Bakanlığın internet sitesinde daha sonra yayınlanacak.” şeklinde verildi. 

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ… 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 500 KAMU PERSONEL ALIMI YAPACAK! 

Yapılacak olan bu alımlar ile ilgili merak edilenler artarken Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilecek olan alımların 2 ve 13 Ocak 2023 tarihlerinde yapılacağı öğrenildi. Sınav tarihi ise yine Bakanlık tarafından 11 Şubat 2023 Cumartesi günü Ankara’da yapılacağı açıklandı. İlerleyen günlerde sınav hakkında detayların Bakanlığın resmi sitesinde ilan edileceği açıklandı. 

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINZ.. 

2023 senesi için yapılacak olan alımlardan bazıları bu şekilde verilirken, Bakanlıklardan ve kamu kurumlarından gelecek olan alım ilanlarının devam edeceği de duyuruldu. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 kamu personel alım ilanları yayımlandı! Kamu kurumlarına on binlerce alım yapılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir