2023 KPSS Lisans Kaç Net Kaç Puan Getirir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu kurumlarına memur olarak atanmak isteyen binlerce memur adayı Kamu personeli seçme sınavına hazırlanmakta ve yüksek puan almayı hedeflemektedirler. Birçok memur adayı en az 70 puan alarak zabıt katipiliği, İKM, pomem, KYK, Gümrük bakanlığı memur alımları gibi ilanlara başvuru yapmayı hedeflemektedir. personelilan.com.tr adresi olarak KPSS lisans 70 puan için kaç net lazım sorusunun cevabını veriyoruz.

KPSS lisans 70 almak için kaç net yapmak gerekir?

2023 KPSS lisans sınavı temmuz ayı içerisinde yapılacaktır. Sınava az bir süre kala memur adayları tarafından çalışmalara hız verilirken bir taraftan da kaç netin kaç puan yaptığı sorusunun cevabı merak edilmektedir. KPSS lisans sınavında her bir testin getirdiği puan farklı olduğundan bu soruya net cevap vermek mümkün olmasa da Lisans sınavından yapacağınız 55-60 üzeri net size kesin olarak 70-75 puan arası getirecektir. Sınavın zorluğuna ve standart sapmaya bağlı olarak 52-54 arası nette 70 puan getirebilmektedir.

2020 KPSS lisans sınavında sınava katılan bir adayın yaptığı net sayısı ve aldığı puanı aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

Tabloyu incelediğimizde, adayın Genel yetenek kısmından 31 Doğru ve 27 Yanlışla 24.25 net yaptığını ve Genel Kültür kısmından 39 doğru 21 yanlışla 33.75 net yaptığını toplam net sayısının 58 olduğunu görmekteyiz. Bu aday memur alımlarında kullanılan Lisans P3 puan türünden ise 58 toplam netle 74.412 puan almıştır. Bu tablo yaptığınız net sayısının size ne kadar net getireceği açısından ön fikir oluşturabilir


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 KPSS Lisans Kaç Net Kaç Puan Getirir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir