2023 kurban kesim bedeli açıklandı! Vekalet kurban kesim bedeli ne kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TDV Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı’nda vekalet kurbanı ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada kurbanın öneminden bahsetti. Kurban kesmenin köklerinin Hz. Âdem peygambere kadar dayandığını belirtti.  Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın her yerinde ihtiyaç duyulan her konumuna, dil, din, ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin yardım edildiğinin altını çizerek vurguladı.

Vekalet kurbanı 2023’te ne kadar olacak?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Diyanet İşlerinin bünyesinde gerçekleştirdiği en önemli işlerden birinin vekalete kurban kesim organizasyonu olduğunu duyurdu. Ali Erbaş yaptığı açıklamalarda “2022 yılında Türkiye Diyanet Vakfına verilen 525 bin 550 hisse kurban ülkemiz genelinde 81 il 922 ilçede, yurt dışındaysa 82 ülke 375 bölgede bizzat gönüllülerimiz ve görevlilerimiz tarafından kesilerek 21 milyon 897 bin 917 kişiye ulaştırıldı. 30 yıllık tecrübede hayırseverlerimizin vekaletini vererek kestirdiği 3 milyon 916 bin 723 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.’’ Cümlelerini kurdu.

Bunula birlikte açıklamalarında 2023 yılı hisse kurban kesim ücretlerini açıkladı. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile kurbanlık fiyatları belli oldu. Satışları başladı. Hisse kurban fiyatlarını bekleyen vatandaşlara Ali Erbaş’tan açıklama geldi.

2023 Hisse kurban fiyatları

Ali Erbaş katıldığı konferansta yaptığı açıklamalarında hisse kurban fiyatlarını açıkladı. Bu seneki hisse kurban fiyatlarını yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Vekalet kurbanlarına başvurmak isteyen vatandaşların ‘www.tdv.org’ ve ‘bagis.tdv.org’ adreslerinden online olarak başvuru yapabileceklerini bildirdi. Yine telefonlara inebilen mobil bağış uygulaması üzerinden de kolay ve hızlı bir şekilde vekalet kurban bağışında bulunabileceklerini belirtti. İl ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban kesim uygulamasına katılabileceklerini de herkese duyurdu.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 kurban kesim bedeli açıklandı! Vekalet kurban kesim bedeli ne kadar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir