2023 MEB takviminde dikkat çeken detay! 15 tatil uzatıldı mı? Sömestr tatili kaç gün? Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrencilerin büyük bir heyecanla bekledikleri yarıyıl tatili bugün başlıyor. 20 Ocak Cuma günü karne alacak çok sayıda öğrenci sömestr tatiline başlıyor. 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi sona ererken öğrenciler ve veliler ise tatil planlarını yapmaya başladı.

Okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan 15 tatilin uzatılıp uzatılmadığı konusu ise merak ediliyor. 2023 yılı MEB takvimi ise merak edilmeye başladı. Yarıyıl tatili süresi ve ikinci dönemdeki tatiller merak ediliyor.

2023 SÖMESTR TATİLİ KAÇ GÜN?

2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatili 20 Ocak Cuma günü itibariyle başlıyor. MEB tarafından yapılan duyuruda ise tatil süreleri belli oldu. 2022 – 2023 yılı eğitim ve öğretim takvimine göre 23 Ocak – 03 Şubat 2023 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapılacak.

Toplamda 16 gün sürecek tatil kapsamında öğrenciler ikinci döneme bu süreler sonrasında başlayacaklar. Birçok öğrenci ve veli ise 15 tatilin uzatılıp uzatılmayacağını araştırmaya başladı.

15 TATİL UZAUYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılında uygulanmaya başlayan yeni sistemde yaz tatili süresi 13 haftadan 11 haftaya düşürülmüştü. Yaz tatili süresi düşse de öğrencilerin birinci ve ikinci dönemde dinlenmeleri için ara tatili uygulamasına başlandı

Avrupa ülkelerinin bazılarında iş yaşamında çalışma saatleri ve eğitimde tatil süreleri yeniden düzenlenirken, Türkiye’de MEB tarafından henüz bu konuda bir çalışma yapılmadı. Yarıyıl tatili 16 gün sürecek.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 MEB takviminde dikkat çeken detay! 15 tatil uzatıldı mı? Sömestr tatili kaç gün? Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir