2023 memur ve emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 memur ve emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak?: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücret ve EYT düzenlemesi ile ilgili alınan haberler sonrasında milyonlarca memur ve emeklinin gözü yeni yılda yapılacak olan memur ve emekli maaşı zammına çevrildi. Asgari ücretin yeni yılda 8 bin 506 TL’ye çıkarılması üzerine memur ve emekli maaş zammının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üst üste açıklanan asgari ücret ve EYT’de yaş şartının kaldırılması üzerine milyonlarca memur bu haberi bekliyor. Peki 2023 emekli ve memur maaşları ne zaman açıklanacak?  Maaşlara ne kadar zam yapılacak? Tüm bu soruların yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. 

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konu ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu;

Bizim toplu sözleşmemiz açık. Kamuoyunda ‘Asgari ücrete yüzde 100 zam yapıldı, memura yüzde 55 yapılır mı?’ tartışmaları var. Onları saçma buluyorum.

Memurlar yılda 2 defa alıyor. En düşük memur maaşı zamla birlikte asgari ücret düzeyinde. Ama dediğim gibi enflasyon belli olduktan sonra memur maaşları da belli olacak. Biz çalışanlarımızı enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenleme yapacağız.” şeklinde konuşmuştu.

Aralık ayının enflasyon oranı 3 Ocak tarihinde açıklanacak. Enflasyon eğer artarsa zamlarda bu oranda yapılacak. Bu iki olasılığı da değerlendirecek olursak;

Temmuz ayında maaşlara zam yapıldığında öğretmen maaşları 12 bin 281 TL olmuştu. Şimdi oluşan enflasyon farkına göre ise öğretmen maaşlarının 14 bin 166 TL gibi bir rakama yükselecek. 

Polis memurları ise yine Temmuz ayında yapılan zam sonrasında maaşları 13 bin 752 TL olmuştu. Şu anki enflasyona göre maaşlarının 15 bin 829 TL gibi bir rakamda olacaktı. 

Fakat Aralık ayının enflasyon oranı belli olmadan kesin bir bilgi verilemez. 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranı netleştikten sonra zam oranları da ardından netleşecektir. 

MAAŞ ZAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aralık ayı enflasyon oranı bir sonraki ayın yani Ocak ayının ilk haftasında açıklanacak. Tam tarih olarak ise 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanması bekleniyor. Enflasyon oranının açıklandığı bu tarihten sonra da emekli ve memur maaşlarına yapılan zam oranı da açıklanacaktır.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 memur ve emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir