2023 Ocak Ayı Aile Destek Ödemesi Yılbaşından Önce Yatacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binlerce dar gelirli aileye umut olan Aile Sosyal Destek ödemeleri için beklenen gün geldi. Birçok ihtiyacını karşılamak için bu ödemenin yatmasını bekleyen dar gelirli binlerce aileye beklenen Müjde Aile Bakanlığından geldi 2023 Ocak ayı Aile Sosyal Destek Ödemeleri hesaplara yılbaşından önce yatacak.  Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada ödemelerin 29-30 Aralık 2022 tarihleri arasında hesaplara yatacağı belirtildi. Ödemeler PTT şubelerinden ya da PTT kartınızla PTTmatik, ziraatbank, vakıfbank, halkbank atmlerinden çekilebilecektir.

Ödemeniniz yatıp yatmadığını PTT kurum ödemeleri sorgulama kısmından sorgulayabilirsiniz. Allta bulunan sorgulama linki aracılığıyla sizler de ödemenizin durumunu kontrol edebilirsiniz. 

Sorgulama Linki; https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama 

Aile Destek programı Nedir?
Başvuru için herhangi bir süre sınırı konulmamıştır fakat Bayramdan önce başvuran kişilerin başvuruları kabul edilirse ilk ödemelerini Bayramdan önce yani 9 temmuz tarihinden önce alacağı daha önce yapılan açıklamada belirtilmiştir.

Başvurusu kabul edilen vatandaşlara kişi başına düşen gelir durumuna göre aşağıdaki ödeme miktarı 12 Ay boyunca yapılacaktır.

Sosyal Destek programında Aylık Ne Kadar Verilecek?

GÜNCELLEME; Bu tutarların artırıldığı ve artan tutarların Kasım ayında yansıyacağı belirtilmişdir. Başlangıçta 450 TL – 650 TL olan ödeme tutarı 850 TL – 1.250 TL’ ye yükseltildi.
‘Çocuk Destek Bileşeni’ ismiyle yeni bir destek programa dahil edildi. Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek sağlanacak. Bu ilavelerle birlikte gelir ve ailede bulunan birey sayısına göre değişkenlik göstermekle birlikte aralık ayında 1100-1600 tl arası tutarlar yatacaktır.

Detaylar ve başvuru için; https://www.personelilan.com.tr/haber/11272975/2022-sosyal-destek-programinda-basvuru-ekrani-acildi-iste-adim-adim-basvuru-sureci 


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Ocak Ayı Aile Destek Ödemesi Yılbaşından Önce Yatacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir