2023 ÖSYM TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? TUS soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınava katılan adaylar, sınavdan sonra sınav sorularını ve cevaplarını araştırmaya başladı. Adaylar kaç net yaptığını öğrenmek için cevap anahtarını sorguluyor. Peki, ÖSYM TUS soruları ve cevapları yayımlandı mı? TUS soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? İşte tüm detaylar…

2023 TUS soruları ve cevapları yayımlandı mı?

ÖSYM 2023 sınav takvimine göre TUS 15 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşti. Sınava katılan adaylar TUS soruları ve cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. Tıp Fakültesi mezunları için uzmanlık eğitimi kapsamında branş seçme sınavı olarak adlandırılan TUS sonuçları 12 Mayıs 2023 tarihinde açıklanacak.

15 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023- TUS 1. Dönem) ve 2023 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023- STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının yüzde 10’u erişime açıldı.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TUS sınav sonuçları 12 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla açıklanacak. Adaylar; https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak sonuçlarını görebilecekler.

YDUS ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın 6 Mayıs tarihinden 4 Haziran 2023 tarihine ertelendiğini duyurdu. Konuyla ilgili Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tıpta Uzmanlık Sınavı 26 Marttan 15 Nisan, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 6 Mayıs’tan 4 Haziran’a ertelenecek. Şu anda camia olarak sınavımız, deprem bölgesinde sağlık hizmetleri.”

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 ÖSYM TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? TUS soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir