2023 ÖSYM YKS Sınav Takvimi Açıklandı! Deprem Bölgesinde Adaylardan Sınav Ücreti Alınmayacak

2023 ÖSYM YKS Sınav Takvimi Açıklandı! Deprem Bölgesinde Adaylardan Sınav Ücreti Alınmayacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS sınavına katılacak olan adaylar için meraklı bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından 2023 yılı için sınav takvimi açıklandı. 2023 yılı KPSS sınav başvuru tarihleri ne zaman? YKS sınav başvuruları ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde…

ÖSYM Başkanlığı resmi Twitter internet sitesi üzerinden yapılan son dakika açıklamasına göre sınav tarihleri belli oldu! YKS sınavına dair başvuru tarihleri için gerekli olan açıklamalar yapıldı! Tüm detaylar haberimizde sunulmuştur.

2023 YKS Sınav Başvuru Tarihleri Nedir?

Yapılan resmi açıklamalara göre; adaylar başvurularını 8 Mart 2023 tarihi itibariyle yapmaya başlayacaklardır. Başvurular 23 Mart 2023 tarihine kadar alınacağı açıklandı. Sınav ücretlerini son ödeme tarihi ise 24 Mart 2023.

27 Mart 2023 – 3 Nisan 2023 tarihleri arasında ise de geç başvurular alınacaktır.

Geç başvuru ücretleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Fakat zamanında başvuru yapan adaylar her oturum başı sınav ücret olarak 115 TL ücret ödemesi yapacaktır.

TYT sınavı 17 Haziran 2023 tarihinde, AYT sınavı 18 Haziran 2023 tarihinde ve YDT sınavı ise yine 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacaktır.

Sınav Ücreti Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Yalnızca TYT sınavına başvuru yapacak olan adaylar 115 TL, TYT ve AYT sınavına başvuru yapacak olan adaylar 230 TL ve TYT, AYT ve YDT sınava başvuru yapacak olan adaylar ise 345 TL sınav ücreti ödemesi yapacaktır.

Ödemeler, ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden e-işlemler de yer alan ödemeler sekmesi üzerinden, kullanmış olduğunuz bankanın mobil uygulamasından veya ilgili ATM’lerden yapılabilecektir. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra adaylar sınav esnasında kullanmış oldukları bilgiler de değişiklik yapamayacaklardır. Ödeme yapılmayan başvurular ise geçersiz kabul edilecektir.

Deprem Bölgesinde Adaylardan Sınav Ücreti Alınmayacak!

Osmaniye, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep illerinde ikamet edenler ve sonrasında başka ile taşınan adaylarda dahil olmak üzere adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır.

Google’da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayın.


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 ÖSYM YKS Sınav Takvimi Açıklandı! Deprem Bölgesinde Adaylardan Sınav Ücreti Alınmayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir