2023 seçimleri erkene mi çekilecek? Haziran ayındaki seçimler mayıs ayına çekilir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 seçimleri erkene mi çekilecek? Haziran ayındaki seçimler mayıs ayına çekilir mi? – Tüm Türkiye 2023 seçimlerinde yeni iktidarın kim olacağına ilişkin tahminlerini yürütürken haziran ayında yapılması planlanan seçimler için bekleyişe geçildi. Siyasilerin seçim kampanyalarının yanı sıra tarih tartışmaları sürerken yapılan bir değerlendirme tüm hesapları değiştirecek. 

HAZİRAN AYININ SEÇİMLER İÇİN ELVERİŞSİZ OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

18 Haziran tarihinde yapılması planlanan seçimlerin çeşitli nedenlerle elverişsiz bulunması nedeniyle seçimin kısmen erkene alınması gündeme geldi. Bu kapsamda haziran ayının neden elverişsiz olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu tarihlere dikkat çekildi;

Kurban Bayramı’nın, 27-30 Haziran tarihlerinde olduğu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının 4 Haziran’da yapılacağı vurgulandı. Ramazan Bayramı’nın ise 20-23 Nisan tarihleri arasında kutlanacağı belirtildi. Ayrıca Kurban Bayramı’nın yapılacağı 27-30 Haziran tarihinin hac mevsimine de  denk gelmesi ve üniversitelerin tatil olmaya başlaması, tarımsal üretimin en hareketli dönemi 18 Haziran tarihini de kapsaması nedeniyle seçimlerin öne alınması zorunluluğun ortaya çıkabileceği kaydedildi.

SEÇİMLER İÇİN ÜÇ TARİH ÜZERİNDE DURULDU

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP)  resmi tarihi 18 Haziran olan 2023 seçiminin geriye çekilmesine dair hesaplar yaptığı aktarılırken söz konusu tarihler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) masaya yatırıldı. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da MYK’da konuya ilişkin açıklama yaptı.  Seçimin normal zamanı olan 18 Haziran değerlendirilirken alternatif olarak 30 Nisan, 16 Nisan ve 14 Mayıs tarihleri üzerinde duruldu. Söz konusu tarihler değerlendirilirken sınavlar, hac zamanı, bayramlar, okullar ve  tarım faaliyetlerine kadar birçok etken üzerinde duruldu. Söz konusu konulara ilişkin görüşler alındıktan sonra seçime en uygun tarih olarak 14 Mayıs’ın ağırlık kazandığı bildirildi. Konuya ilişkin AKP tarafından net bir karar alındığında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile görüşüleceği kaydedildi. Konuya ilişkin detaylar AKP tarafından gelecek açıklama ile netlik kazanacak.

 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 seçimleri erkene mi çekilecek? Haziran ayındaki seçimler mayıs ayına çekilir mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir