2023 seçimleri sonuçlandı peki sandık görevlilerinin ücretleri ne durumda?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlık seçimlerinin gerçekleşmesi ile beraber gözler sandık görevlilerinin ücretlerine çevrilmişti. 2 tur halinde gerçekleşen seçimler sonuçlanırken sandık görevlilerinin ücretleri ve ne zaman yatacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Seçimde sandık görevlisi olanların ücretleri ise hala gündemdeki yerini koruyor. 1. ve 2. tur seçimlerinde sandık görevlileri, sandık başında oy sayımı ve sandık güvenliği gibi birçok kritik görev aldılar. Sandık görevlisi ücretlerinin yatacağı tarihe ilişkin gözler Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gelecek açıklamalar ile netleşecek. Merakla beklenen açıklama ne zaman gelecek? İşte detayları…

Seçim sandık görevli ücretleri

Gerçekleşen seçimlerde sandık görevlilerine ve sandık başkanına ne kadar ücret verileceği henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin resmî açıklama yapılmadığı için kesin bilgilerde verilememekte. Ancak seçim görevli ücretleri memur maaş katsayısı oranına göre hesaplanmaktadır. Genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olarak hesaplandığında 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olacağı yapılan tahminler arasında.

Yine bununla birlikte ilk tur ve ikinci turda görev yapanlara sadece tek bir ücret değil iki farklı ödeme gerçekleştirileceği de belirtilmişti. 2019 senesinde yapılan seçimlerde ise başkan ve üyeler 216 TL, Siyasi Parti Temsilcileri ise 130 TL ödeme aldıkları açıklanan veriler arasında.

Ücretler ne zaman yatacak?

Sandık işlemlerini takip etmek, siyasi partilerin ve adayların kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişilerden seçtiği oy kullanma, sayım – döküm, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eden yetkililere müşahit deniyor. Müşahitler gönüllü çalışma kapsamında görev aldıkları için onlara herhangi bir ücret yatmıyor.

Sandık görevli ücretlerinin ne zaman yatacağına dair henüz kesin bir bilgi olmamakla beraber haziran ayı içerisinde yatması ön görülüyor. Bununla birlikte ücretlerin bankalar aracılığı ile kimlik ibrazları kapsamında gerçekleşeceği de yine yetkililer tarafından belirtiliyor. Konu ile alakalı açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılması da bekleniyor.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 seçimleri sonuçlandı peki sandık görevlilerinin ücretleri ne durumda?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir