2023 Vergi affı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihleri açıklandı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vergi borçları olan vatandaşlar merak ettikleri soruları arama motorlarına sormaya devam ederken, son gelişmeler de merak konusu oldu. Peki, Vergi affı başvuru nasıl ve ne zaman yapılacak? Borç yapılandırma başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

48 ay taksitle ödeme imkanı!

Vergi borcu yapılandırma başvurusuna ilişkin son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, vergi borçları, prim borçları, öğrenim kredileri, idari para cezası ve trafik cezaları da bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte yapılandırmadan yararlanabiliyor. Düzenleme 31 Aralık 2022tarihinden önce vergi borçlarını kapsamına alırken, borç yapılandırma düzenlemesi ile birlikte vergi borçlarını 48 ay taksitle ödeme imkanı sunuluyor.

Başvurular ne zamana kadar sürecek?

Vergi borcu yapılandırma başvurularını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tamamlayabilirsiniz. İlk taksit ödemeleri ile ilgili süre. 30 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir. Konuyla ilgili AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir, borçların peşin ödenirse hesaplanan Yİ-ÜFE oranının yüzde 90’ı silineceği belirtildi. İdari cezaların peşin ödenmesi halinde anaparanın yüzde 25’i silineceğini de aktardı. Peki, Vergi affı başvurusu nasıl yapılır?

Vergi affı başvurusu nasıl yapılır?

Vergi affı başvuru için başvuru işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden veya e-Devlet Kapısı üzerinden tamamlanabilecek. Bunun yanı sıra başvuru işlemini vergi dairesine şahsen giderek veya posta yoluyla da yapılabileceği belirtildi.

Vergi affı kapsamında olan borçlar nelerdir?

AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kanuna göre 31/12/2022 tarihinden önceki dönemlere ait olan vergi, prim, idari para  cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçlar için yeniden yapılandırma imkanı sağlıyoruz. Daha önce yapılandırma kapsamına girmeyen, adli para cezaları, üst kurul cezaları, sigara cezaları gibi cezalar da bu kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Bu açıdan Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı yapılandırma paketi yürürlüğe girdi” şeklinde konuştu.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Vergi affı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihleri açıklandı mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir