2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi? Vergi affında son durum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Vergi borcu yapılandırma paketinin kabul edilmesinin ardından hangi borçları kapsadığı da merak konusu oldu. İşte detaylar…

Yapılandırma paketi Meclis’te kabul edildi!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kamuya olan borçların yapılandırılması içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili sunum yaptı. AK Parti iktidarları döneminde bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin asıl olarak toplam 9 teklifin görüşüldüğünü belirten Elitaş, Cumhur ittifakı olarak bugüne kadar vatandaşların tüm taleplerini dinlediklerini, ihtiyaç duydukları tüm düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Tüm borçlar yeniden yapılandırma kapsamında!

Elitaş açıklamasında; “Kamuya olan yükümlülükler konusunda tüm talepleri titizlikle inceledik. İhtiyaçları belirledik ve bu alanda yapılabilecek düzenlemeleri hiç tereddütsüz yaptık. Bir süredir vatandaşlarımızın borçların yapılandırılması konusunda talepleriyle karşı karşıya kalıyorduk. Bunu da kulak ardı etmeyerek kanun teklifini hayata geçirmiş oluyoruz. Vatandaşların vergi dairelerinde hangi türden olursa olsun tüm borçlarını yeniden yapılandırma kapsamına aldık” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının devamında; “Tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş ücretleri, daha önce hiçbir yapılandırma düzenlemesinde yer almaya adli para cezaları, idari para cezaları, 4207 sayılı Kanun kapsamındaki idari para cezaları, tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçlarıyla ilgili yaptığımız kanunu revize eden bir düzenleme. Ecrimisiller gibi ne tür borç olursa olsun bu yapılandırma kapsamına almış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi? Vergi affında son durum!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir