2023 Yılı 30.Dönem POMEM Alımı Müjdesi Geldi! Lisans, Ön lisans Mezunu 10 Bin Polis Alımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polis Olmak isteyen adayların uzun süredir büyük bir heyecanla beklediği 30. Dönem POMEM alımı için geri sayım başladı. Adayların uzun süredir merakla beklediği müjdeli haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Hatırlanacağı üzere Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde 10 Bin Polis alımı yapılacağı müjdesini kamuoyu ile paylaşmıştı. Bakan Soylu bu açıklamasına ek olarak başka bir açıklama daha yaptı ve 30.Dönem POMEM alımları hakkında adayların yüreğine su serpecek aşağıdaki ifadeleri kullandı;

 ” Polis alımı için Emniyet Genel Müdürü ile görüşme sağlayarak Polis Akademisi ile değerlendirmemizi sağladık. Daha önce Resmi gazetede 10 bin kadro açmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu kadro müjdesini vermiştik. Yapılan görüşme sonucunda Cuma günü ilana çıkılacak. KPSS olarak Yeni KPSS yerine Bu yılki KPSS kullanılarak yeni KPSS beklenemyecek” 

30. Dönem POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM polis alımı için adayların genel olarak

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları,

kamu haklarından mahrum olmamaları,

görevlerini yapmalarına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunları olmaması,

yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri

, EGM tarafından belirlenen sağlık şartlarını sağlıyor olmaları,

silah taşımasına veya silahlı görev yapmalarına engel bir durumlarının olmaması, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmemiş olmaları ve herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamaları gerekmektedir.

POMEM Alımı KPSS Şartı Nedir?

POMEM alımlarında adayların KPSS şartı da aranacaktır. Bakan Soylu, 2022 yılı KPSS puanının kullanılacağını açıkladı. Buna göre POMEM alımlarında özel olarak, ön lisans için P93 puan türünden en az 65 ve lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

POMEM Alımı Yaş Şartı Nedir?

18 yaşını tamamlayan adayların yaptırdıkları yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Yılı 30.Dönem POMEM Alımı Müjdesi Geldi! Lisans, Ön lisans Mezunu 10 Bin Polis Alımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir