2023 yılı evde bakım parası 5 bin 771 TL oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılının Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte asgari ücrete zam yapılarak yeni asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğu açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklama ile birlikte bugün de 2022 Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklandığı ifade edildi. Asgari ücrete yapılan yüzde 54,66 orandaki zammın ardından aralık ayı enflasyon rakamları ile de evde bakım maaşlarının da ne kadar artırıldığı merak edildi. 

2023 EVDE BAKIM MAAŞLARI BELLİ OLDU! 

İhtiyaç sahiplerine TC Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardım 2022 yılı için 3 bin 666 TL olarak belirlenmişti. Bu rakam enflasyon değerlerinin de açıklanması ile birlikte Bakanlık tarafından 5 bin 771 TL olarak yeniden belirlendi. Artık evde bakım parası alan kişilerin hesaplarına belirlenen bu tutar ile para yatırılacağı öğrenildi. 

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR? 

Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile evde bakım maaşı alma şartları şu şekilde verildi;

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının %50 ve üzeri olması, ağır engelli kısmında EVET ibaresinin verilmiş olması gerekmektedir.
  • Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinmek, merdiven inip çıkmak vb.) başkasının yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekmektedir.
  • Gelir kriterlerinin, kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun tespiti gerekmektedir.

EVDE BAKIM PARASI ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR 

Yukarıda verilen şartları sağladıktan sonra bakanlık tarafından başvuru yapmak için gerekli olan belgeler şu şekilde verildi; 

  1. Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri
  2. Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu
  3. Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi
  4. Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

 

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIRILIYOR? 

Her ay Bakanlık tarafından vatandaşların hesabına yatırılan bu tutar TC Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırılmaktadır. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 yılı evde bakım parası 5 bin 771 TL oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir