2023 Yılı Gelir Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı! İl İl Taban Puan Listesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir İdaresi Başkanlığı 2023 Yılı GUY alımında yazılı sınav sonuçları açıklandı. Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adayların merakla beklediği taban puanlar da belli oldu. GİB tarafından yapılan son dakika duyurusunda sonuç listesine yer verilirken taban puanlar da belli oldu.

2023 YILI GUY İL İL Taban Puan Listesi

GİB tarafından yapılan yazılı açıklamada ”  8 Nisan 2023 tarihinde yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı bölümü sonucu açıklandı.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihleri ve yeri Başkanlığımız resmi internet sitesinde (www.gib.gov.tr) daha sonra yayımlanacaktır. ” denildi.

Taban Puanlar ise şu şekilde;

Adana; 71 

Adıyaman; 73

Afyonkarahisar; 70

Ağrı; 75

Aksaray; 70

Antalya; 77

Ankara; 80

Batman; 71

Bursa;  77

Diyarbakır; 72

Gaziantep; 70

İstanbul; 70

İzmir; 76

Kayseri; 71

Kocaeli; 72

Mersin; 70

Samsun; 77

Trabzon; 73

Van; 70

Sonuçlar ve tüm illerde oluşan taban puanlar için; https://www.gib.gov.tr/gelir-uzman-yardimciligi-giris-sinavi-yazili-bolumu-sonucu-aciklandi-4 

GUY mülakat sınavı konuları

Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Sınavına Girecek Adaylara Tavsiyeler

-Mülakat Süresi 2,5 Dk ile 5 Dk arasında olacaktır.

-İçeri girdiğinizde size ayrılan sandalyeye oturacaksınız.

-Size sorulan ilk soru kendinizi tanıtın olacaktır.Kendinizi tanıtırken ilkokul ortaokul gibi uzun bilgiler vermenize gerek yoktur.

Örn: İsmim Ahmet (soy isimle beraber söylenebilir), Ankara’da doğdum,liseyi …..lisesinde bitirdim,üniversiteyi ise  ….de bitirdim ,varsa yurt dışı deneyimleri kısaca şu ülkede su nedenle bulundum,ciddi özel sektör deneyimi varsa onlar belirtilebilir,ek olarak da anne,baba kardeş mesleği durumları da o an ki zamana ve duruma göre belirtilebilir: kısaca annem ev hanımı, babam öğretmen, kardeşim veya kardeşlerim de sınava hazırlanıyor gibi…(ses kaydı yaparak evde kendinizi tanıtabilirsiniz ve süre tutun ortalama 30 sn ile 1 dk arasında olacaktır)

-Sonra size okunuz bölüm ile  alakalı veya diğer derslerden sorular gelecektir.Sadece kendi bölümünüzden veya diğer derslerden sorular beklemek yanlış olacaktır.Sorularınız çok zor gelirse eğer ,bilmiyorsanız hatırlayamadım demeyin!.Hatırlatmak için tekrar devam ettirilir ve daha da zora düşersiniz.Bilmediğiniz soruya bilmiyorum,gerçekten hatırlamadığınız sorulara ise hatırlayamadım şeklinde cevap vermelisiniz.Dürüst olmak her zaman en doğru karardır.

-Soruların hepsini bilmiş olmanız size mülakatı kazandırmaz veya soruların hepsini bilmediğiniz durumda mülakatı kaybettiğiniz anlamına gelmez.Duruşunuzu 5 Dk içinde kaybetmemeniz gerekmektedir.

-Diğer adayların sizden farkı yoktur.Herkes o an aynı heyecanı yaşayacaktır ve heyecanını ,stresini daha iyi yönetebilenler başarıya daha yakın olacaktır.

-Mülakata hazırlanırken çalışılan konularla test tekniğinden uzaklaşarak ,öğrenilen konuların sözel şekilde nasıl ifade edebileceğinizi öğreneceksiniz.Bu mülakat olmasa da daha sonraki mülakatlarda kendinizi daha da iyi ifade edebileceğinizi bilerek,sadece mülakat için değil kendinizi geliştirmek adına mülakata hazırlanın.(Örn: Kurumların test sınavına hazırlanırken muhasebe testinde gelen : hangisi temel mali tablodur? sorusuna bilanço ya da gelir tablosunu hemen işaretlersiniz.Ama mülakatta size bilanço nedir ve gelir tablosu nedir şeklinde sorulduğunda bilançonun bir işletmenin belli bir tarihteki resmini gösterdiğini,gelir tablosunun ise belli bir faaliyet dönemi içinde gerçekleştirilen faaliyetleri gösteren tablolar olduğunu vb farklılık ya da benzerlikleri söyleyebilmelisiniz)

-Size de zor sorular gelecektir ,diğer adaylara da ,size de kolay soru gelecektir ,diğer adaylara da…Burada önemli olan bildiğiniz soru gelirse en iyi, en düzgün,en sakin şekilde cevap vermek ve bilemediğiniz sorulara da yine en uygun ve dürüst bir şekilde cevap verebilmektir.(Yerine göre hatırlayamadım ,yerine göre bilmiyorum)

-Fazla somurtkan durmayın.Gülmek fazla gelebilir ancak tebessüm etmek ve güler yüzlü olmaktan kaçınmayın.

-Sunu unutmayın: bu mülakata girenlerin yarısı gelir uzman yardımcısı olacakken diğer yarısı diğer sınavlara hazırlanmak  zorunda kalacaktır.Eğer siz elinizden geleni mülakatta yaparsanız,bu sınavda olmasa dahi diğer sınavlarda mükafatını mutlaka alacaksınız.

-Çok bilmek de iyi değildir.Bilgileri karıştırabilirsiniz ve neresinden başlayayım anlatmaya şeklinde düşünerek ifade edemeyebilirsiniz.Bilgi sonsuzdur.Ne kadar çalışırsanız çalışın bilmediğiniz soruları bulacaklardır.Bildiğiniz şeyleri iyi ifade etmeye özen gösterin.

Özetle :Kendinizi iyi ifade edin ,bildiğiniz sorularda cevabı sakin ve güzel şekilde verin,bilmediğiniz sorulara bilmiyorum,hatırlayamadığınız sorulara ise hatırlayamadım şeklinde cevap verin.

-Çıkarken ise tekrar selamlayıp çıkmak size artı sağlayacaktır.

Hepinize kolay gelsin.

Hasan S.


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Yılı Gelir Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı! İl İl Taban Puan Listesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir