2023 Yılı PTT Alım İlanı Gelecek mi? PTT 10 Bin Personel Alımı Yaş, KPSS, Bölüm Şartı Ne Olur?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 Nisan ve Mayıs aylarında bir kamu kurum ve kuruluşu üst üste personel alımı ilanları yayımladılar. İlan yayımlayan kurumlar arasında Adalet Bakanlığı, İşkur, MEB, DSİ, Polis Akademesi ve birçok belediye ile birçok üniversiteyi sayabiliriz. Personel alımı ilanı yayımlayan bunca kurum arasında adayların senelerdir ilan beklediği başka bir kurum olan PTT ise henüz ilan yayımlamadı. Birçok aday seçim öncesi olması nedeniyle PTT’nin yıllardır beklenen personel alımı ilanının seçim öncesi yayımlanacağını düşünmektedir. PTT ise bu konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

En Az 10 Bin Personel Alımı Bekleniyor!

PTT Personel alımı yapılacak kontenjanlar kapsamında uzun zamandır alım yapmayan PTT 2023 yılı kapsamında yayımlanması beklenen ilan ile en az 10 bin Personel alımı beklenmektedir.

Bu yönde En son 2018 yılında 5 bin kişilik kontenjan ile personel alımı yapan PTT son 5 yılda açtığı yeni şubelere personel alabilir. İşin Olsa ekibi olarak edindiğimiz bilgiye göre PTT 2023 yılı içerisinde alım yapacağı yönünde.

Kendi bünyesinde işten çıkan, Emekli olan ve çeşitli nedenlerle işten ayrılanlar ile yeni açılan şube ve Başmüdürlüğü Emrinde görevlendirmek üzere Personel Alımı yapılacak. Ancak kontenjan sayısı henüz belirtilmemiştir. Tahmini olarak 5 bin ile 10 bin kişilik bir istihdam müjdesi bekleniyor.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

PTT bünyesine farklı pozisyonlarda personel alımı gerçekleştirecek. Geçtiğimiz dönemlere de baktığımızda PTT 2023 yılı içerisinde,

Gişe ve Büro Görevlisi,
Postacı,
PTT Uzman Yardımcısı ( Memur ),
Mühendis,
Avukat,
Mimar,
Tekniker,
gibi kadrolarda personel alımı yapılması bekleniyor.

PTT Personel Başvuru Şartları Nelerdir? 

Önceki dönemlerde yapılan PTT personel alımlarında başvuru şartları olarak aşağıdaki şartlar istenmiştir. Bu şartlar Ünvana göre değişiklik göstermektedir. Dağıtıcı, Gişe Personeli ve benzeri farklı ünvanlarla alım yapan PTT bazı ünvanlar için özel şartlar isteyebilmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak.
b) Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak.
c) Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak
d) Erkekler için askerliğini yapmış olmak.
e) Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak.
f) İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak.
g) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, sahtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın veya çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma,
h) Madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
i)  Kamu haklarından yasaklı olmamak. j) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak.
k) 5188 Sayılı Kanun gereği silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak.
l) Tercihen Para ve Değerli Eşya Taşımacılığı konusunda tecrübeli olmak


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Yılı PTT Alım İlanı Gelecek mi? PTT 10 Bin Personel Alımı Yaş, KPSS, Bölüm Şartı Ne Olur?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir