2023 yılı YÖKDİL başvuru tarihleri açıklandı! YÖKDİL’in yapılacağı tarih belli oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav başvuruları bugün ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile sınava girecek adaylara duyuruldu. Birçok kişinin 2023 yılı için beklediği YÖKDİL başvuru tarihleri belli oldu. Başvuru tarihlerinin açıklanmasının yanı sıra, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav’ına ait diğer bilgilerde, ÖSYM’nin yaptığı açıklamalarda yer aldı.

YÖKDİL BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

2023 yılında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav başvuru tarihleri bugün ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav başvuru tarihi 20 Ocak 2023 günü başlayarak, 1 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek. ÖSYM tarafından belirlenen başvuru sürecini kaçıran Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav’ına girecek adaylar için geç başvuru imkanı tanınacak. Başvuru dönemini kaçıran adaylar, 8 Şubat 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Geç başvuru yapanlar, normal başvuru ücretlerinden daha fazla bir ücret ödeme koşulunu yerine getirmeleri ile geç başvuru imkanından yararlanabilecek.

YÖKDİL TARİHİ AÇIKLANDI

2023 yılında gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav’ının tarihi de açıklandı. Yapılan açıklamalarda Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav’ının 12 Mart 2023 tarihinde, saat 10:15’te yapılacağı duyuruldu.

PUANLAR 100 ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Sınava ait cevap kağıtları, ÖSYM’de optik okuyucular ile okunacak ve sonuçlar direkt olarak bilgisayar ortamına aktarılacak. Yapılan değerlendirmelerde sadece doğru cevaplar baz alınacak. Sınav sonrası ÖSYM Başkanlığı tarafından ya da yargı mercileri tarafından iptal kararı verilen soruların olması durumunda, iptal edilen sorular devre dışı bırakılarak puan değerlendirmesi tekrar yapılacak. Doğru cevap sayıları toplanarak, sınav puanları 100 üzerinden hesaplanacak.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 yılı YÖKDİL başvuru tarihleri açıklandı! YÖKDİL’in yapılacağı tarih belli oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir