2023 YKS giriş belgesi sorgulama ekranı: YKS giriş belgeleri yayımlandı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başvurularının yaklaşık 2 ay önce tamamlayan YKS öğrencileri sınava günler kala yerlerinin açıklanmasını bekliyor. Sınava nerede, hangi okulda gireceğini merak eden öğrenciler ÖSYM’den bir açıklama bekliyor. Genellikle sınava 10- 15 gün kala açıklanan sınav yerleri bu senede yine aynı zamanlarda açıklanacağı bekleniyor. Konu ile ilgili ÖSYM’den henüz bir açıklamanın gelmemesi ise konu üzerindeki belirsizlik devam ettiriyor.

ÖSYM YKS giriş belgelerini ne zaman yayımlayacak?

17-18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen olacak YKS sınavı için adaylar heyecanlı. Sınava günler kala üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler sınav yerlerinin açıklanmasını bekliyorlar. 6 Mart tarihi ile başvurularının sona erdiği 2023 YKS sınav giriş yerleri hala açıklanmadı. Üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler merakla sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyorlar. ÖSYM’den ise konu ile alakalı henüz bir açıklama gelmedi.

Her sene sınavdan 10 gün öncesinde açıklanan sınav yerleri bu senede aynı zamanlarda açıklanacak gibi gözüküyor. Sınav yerleri hakkında henüz bir açıklama yapmayan ÖSYM ise öğrencilerin açıklandığı takdirde sınav giriş belgelerinin   https://ais.osym.gov.tr web sitesinden kimlik numaraları ile girip sorgulayabileceklerini belirtti. Ayrıca sınava ilişkin bilgilerin, kuralların ve sınav günü sınav giriş belgesi ile beraber öğrencilerin yanlarında getirmesi zorunlu olanların da öğrenilebileceğini duyurdu. ÖSYM’ nin resmî web sitesi üzerinden adaylar sınava 10 gün kala sınava giriş belgelerini görüntüleyebilecekler.

2023 YKS hangi tarihlerde olacak?

2023 YKS sınavına başvuru yaparak üniversiteye hazırlanan öğrencilerin merakla beklediği sınav tarihi çok yaklaştı. Sınava günler kala öğrenciler sınav yerlerinin açıklanmasını bekliyorlar. Peki öğrencilerin merakla bekledikleri 2023 YKS sınavı ne zaman olacak? İki oturumdan oluşan YKS sınavı ilk gün yani 17 Haziran 2023 günü TYT ( Temel Yeterlilik Testi) 18 Haziran 2023 tarihinde ise AYT ( Alan Yeterlilik Testi) olarak gerçekleşecek.

 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 YKS giriş belgesi sorgulama ekranı: YKS giriş belgeleri yayımlandı mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir