2024 Asgari ücret Belli Oldu! 2024 Asgari Ücret Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 Aralık 2023, saat 19:43’te yapılan güncelleme ile birlikte asgari ücret konusundaki belirsizlik çözüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, basın açıklaması yapmak üzere kameraların karşısına geçti. Bakan Işıkhan, “Yeni asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirledik” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk iki toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirmiş, üçüncü toplantıyı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlemişti. Taraflar arasındaki görüşmeler 2 saat 15 dakika sürmüştü. Kritik toplantının sonrasında Bakan Işıkhan, medya önünde detaylı açıklamalarda bulundu.

Yeni Asgari Ücret Belli Oldu!

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Saygıdeğer milletimiz, kıymetli işçi ve işveren temsilcileri, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Komisyonumuz, çalışmalarını başarıyla tamamladı. Asgari ücret, iş hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını belirleyen kritik bir unsurdur. Tarafların görüşleri, talepleri ve sosyo-ekonomik koşullar gözetilerek belirlenen asgari ücret, adil bir denge sağlamayı amaçlar. Bu süreçteki olumlu ve makul yaklaşımları için Sayın Ergün Atalay ve Özgür Burak Akkol’a teşekkür ediyorum.

İşçi ve işveren temsilcilerimiz arasında hakem rolü üstlenen komisyon, çalışanlarımızın ve işverenlerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak uygun bir noktada anlaşmaya vardı. Bu süreçte özverili çalışmalarıyla dikkat çeken Özgür Bey’e ayrıca teşekkür etmek isterim.

Belirlenen yeni asgari ücret miktarının, asgari ücrete tabi olan çalışanlarımız ve aileleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum.

17 Bin 2 Lira

2024 yılı itibarıyla asgari ücret, 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira idi. Şu an itibariyle 700 lirası asgari ücret desteği olarak eklenerek net asgari ücret 17 bin 2 lira oldu. Bu, önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre kümülatif olarak ise yüzde 100’lük bir artışı temsil ediyor. Asgari ücret, reel olarak 3,5 kat artış sağlamıştır.

Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla işçi, işveren ve vatandaşlarının yanında olmaya devam edecektir. Müreffeh bir yarın için çaba sarf eden milletimiz için sosyal devlet sorumluluğumuza devam edeceğiz. Detaylar için takipte kalın…”


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Asgari ücret Belli Oldu! 2024 Asgari Ücret Ne Kadar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir