2024 maaşları son dakika belli oldu! En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL sürprizi: Asgari ücret de minimum 15.000 TL

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki enflasyon oranları, son dönemde hızla artıyor. Bu durum, emekliler başta olmak üzere birçok kişiyi olumsuz etkiliyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları, emekliler için umut verici görünüyor. Erdoğan, enflasyona karşı tüm emekliler için bir yol haritası çizildiğini ve kimsenin enflasyona karşı ezilmeyeceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bu konuda harekete geçti. Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 38, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 50’ye yakın zam yapılacağını açıkladı.

MUHAMMET BAYRAM’DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR 

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, Ocak 2024 itibari ile yapılacak asgari ücret ve emekli maaş zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayram, “En düşük emekli maaşı şu an itibarıyla 7500 TL seviyesinde, ara zam yapılsaydı 10 bin TL seviyesine çıkması gerektiğinden bahsetmiştik. Yeni yılda yapılacak olan zamla 11 bin 250 TL ile 12.500 TL arasında en düşük emekli maaşının olacağını tahmin ediyoruz. Asgari ücretin minimum 15 bin TL seviyesine çıkacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

BEKLENTİLER BU YÖNDE 

Bu açıklamalar, Türkiye’deki emekliler için önemli bir gelişme. Enflasyon oranlarındaki artış nedeniyle yaşanan ekonomik zorluklar göz önüne alındığında, bu zamların emeklilere büyük bir rahatlama sağlayacağı düşünülüyor. Ancak bu zamların ekonomi üzerindeki genel etkisi henüz belirsizliğini koruyor. Önümüzdeki aylarda bu konuda daha net bilgilere ulaşmayı umuyoruz.

Maaş zammı hakkında bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 maaşları son dakika belli oldu! En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL sürprizi: Asgari ücret de minimum 15.000 TL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir