2024 Ocak En Düşük Memur Maaşı Kaç TL Olacak? Bakan Işıkhan’dan Memur Zammı Açıklaması

2024 ocak en düşük memur maaşı kaç tl olacak? bakan işıkhan'dan memur zammı açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur zammında yaşanan son gelişmeler milyonlarca memur ve memur emeklisinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Memur ve memur emeklilerinin 2024 – 2025 yıllarındaki sosyal ve mali haklarının belirlendiği toplu sözleşme zammının hakem kurulu tarafından açıklanmasının ardından gözler Ocak 2024’te memura yapılacak zam oranına çevrildi. TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı enflasyonu ile 4 aylık enflasyon farkı netleşti. Bu durumda memur maaşlarına 22.08 oranında zam kesinleşirken, Bakan Işıkhan’dan konuyla ilgili açıklama geldi. 

Ocak 2024’te gerçekleşecek memur maaşı zam oranları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Bakan Işıkhan memur zammı için oran vererek, “Memur ve memur emeklisi için ocak ayında yüzde 50’ye yakın artış olacak.” ifadelerine yer vermişti.

4 AYLIK ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, ekim enflasyonu yüzde 3.43, on aylık enflasyonu yüzde 55, yıllık enflasyonu da yüzde 61.36 oldu. Temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında enflasyon yüzde 29.41 olarak gerçekleşti. Bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları için dört aylık dönemde yüzde 29.41 oranında enflasyon farkı ortaya çıktı.

MEMUR ENFLASYON FARKI 

Memurların aylık maaşlarına temmuzda yüzde 17.55 + 8.077 TL seyyanen zam yapıldı. Temmuz ayında toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. Yüzde 6’yı aşan enflasyon farkı maaş zammına yansıtılacak olup buna göre, dört aylık dönemde memur maaşları için yüzde 22.08 oranında enflasyon farkı doğdu. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın son enflasyon raporunu açıkladı. Önceki raporda yüzde 58 olan yıl sonu enflasyon tahmini, Orta Vadeli Program’a (OVP) paralel olarak yüzde 65’e yükseltildi. Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları ile yaptığı ankette ise yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67.22’den yüzde 68.01’e ulaştı. TCMB’nin yıl sonu yüzde 65 enflasyon tahmininin gerçekleşmesi için kasım ve aralık aylarında aylık enflasyonun yüzde 3.15 seviyesinde kalması gerekiyor.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN’DAN MEMUR MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zammına ilişkin, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.” açıklamalarında bulunmuştu.

OCAK AYINDA MEMUR ZAMMI NE KADAR OLUR?

Sene sonu enflasyonunun yüzde 62 olarak gerçekleşmesi durumunda ocak ayında memur maaşlarına yüzde 46.73 oranında zam yapılacak.

Böylece aile yardımı dahil en düşük memur maaşı 22.017 liradan 32.306 liraya, bekâr en düşük memur maaşı ise 20.377 liradan 29.899 liraya yükselecek.

Ocak 2024 memur maaş zammı tahmini tablo

*Yıldızlı satır dışında bekâr memur maaşları esas alınmıştır.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Ocak En Düşük Memur Maaşı Kaç TL Olacak? Bakan Işıkhan’dan Memur Zammı Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir