2024 Ocak Memur Maaş Farkı Hesaplara Yattı mı? 14 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK tarafından 03 Ocak tarihinde Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından toplu sözleşme zammı ile beraber memur ve emeklisinin maaşlarına yüzde 49,25 zam gelmiş oldu. Bu kapsamda, zamlı memur maaşı ile zam farkı ödeme tarihleri gündemin en çok merak edilen konusu olmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere enflasyon farkı ve ve toplu sözleşme zammı ile en düşük memur maaşı 22.017 TL’den 32 bin 860 TL’ye yükseltilmişti. Maaş zammı kadar, memur maaş farkının yatacağı tarih de milyonlarca memurun merak konusu oldu.

MEMUR MAAŞ ZAMMI YÜZDE 49.25 OLDU

Ocak ayı maaş zamları netleşti. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 37.57, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam yapıldı.

MEMUR MAAŞ FARKLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATAR?

Maaşlarını ayın 1’i ila 14’ü arasında alanların maaş farklarının ödeneceği net tarihler henüz kesinleşmedi. TRT Haber’e açıklamalarda bulunan AYBÜ Öğretim Üyesi Tarkan Zengin; “1 ila 14’ü arasında maaş farkı alacaklar. Bu maaş farkları da muhtemeldir ki ay sonuna kadar kamu görevlilerinin hesaplarına yatırılacak” bilgisini paylaştı.

MEMUR MAAŞ FARKI NASIL SORGULANIR?

Memur ve memur emeklisi maaş farkları her yıl Ocak ve Temmuz ayında maaş alınan banka aracılığıyla, PTT şubelerinden veya ATM’ler üzerinden çekiliyor. Maaş farkı ödeme sorgulamaları bankaların müşteri hizmetlerinden sorgulanabiliyor. (Habertürk)

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Ocak Memur Maaş Farkı Hesaplara Yattı mı? 14 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir