2024 SSK ve BAĞKUR emekli maaşı detayları belli oldu! Maaş hesapları yapıldı: İşte detaylar

2024 SSK ve BAĞKUR emekli maaşı detayları belli oldu! Maaş hesapları yapıldı: İşte detaylar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ancak, enflasyon oranlarına göre hesaplanan zam oranı olan %37,57’nin yanı sıra eklenen %5’lik refah payıyla birlikte emekli maaşlarına toplamda %42,6’lık bir zam yapıldı.

En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin TL’ye Yükseldi

3 Ocak 2024’te Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verileri, emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde önemli bir rol oynadı. Aylık bazda %2,93, yıllık bazda ise %64,77 artışla enflasyonun ardından eklenen refah payıyla birlikte SSK ve BAĞKUR emeklileri için en düşük emekli maaşı 7,500 TL’den 10,000 TL’ye yükseldi.

Erdoğan’ın Açıklamaları ve Vatandaşların Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek zam haberinin ardından yaptığı açıklamalarda emekli vatandaşların yanında olduklarını ve bütçe imkanlarını zorladıklarını ifade etti. Ancak, açıklanan TÜİK verileri altında kalan zam oranları ve hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların tepkisi oldukça ağırdı.

Maaş Dengesizlikleri ve Beklentiler

Asgari ücret zamlarının ardından emekli maaşlarındaki dengesizlikler göz önüne alındı. SSK ve BAĞKUR emeklileri için yapılan zamların ardından ortaya çıkan farkların Temmuz ayında kapatılması bekleniyor. 2024’ün ikinci yarısında, memur emeklileri için enflasyon farkı verilirken, SSK ve BAĞKUR emeklileri için enflasyonun tamamının verilerek dengesizliğin giderilmesi öngörülüyor.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 SSK ve BAĞKUR emekli maaşı detayları belli oldu! Maaş hesapları yapıldı: İşte detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir