2024 Yılı 31. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman? KPSS, Yaş Şartı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, 2024 yılı için POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) alım detaylarını açıkladı. Daha önce Resmi Gazete’de yayımlanan EGM ihdas kararı ile 31. Dönem POMEM Polis boş kadroları belirlendi. Bu çerçevede, Resmi Gazete’de duyurulan karara göre, toplamda 10 bin yeni polis alımı gerçekleştirilecek.

 2024 yılı Polis alımı ile ilgili detaylardan en çok merak edilenler; KPSS şartları nelerdir? Yaş şartları nasıl esnetildi? Diğer başvuru şartları nelerdir? İlan ne zaman yayımlanacak? Gibi merak ettiğiniz konuların yanıtlarını bu haberimizde bulabileceksiniz.

Alım Ne Zaman Yapılacak?

Yakın bir zaman önce, Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni tarafından yapılan açıklamada, 10 bin polis alımı ile ilgili bilgiler duyuruldu. Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşen medya buluşması toplantısında, polis alımı hakkında sorularını Bakan Yerlikaya’ya iletti. İçişleri Bakanı, ilanın kısa bir süre içerisinde yayımlanacağını belirterek detayları paylaştı.

Kadro Dağılımı

21 Kasım 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bazı kadrolarda atama ihdası kararı alındı. Bu karar, Cumhurbaşkanı onayıyla belirlenen kontenjanlar arasında Polis Memuru kadrosunu da içermektedir. Bu bağlamda, Polis Memuru alımları 31. Dönem POMEM kapsamında gerçekleştirilecek. 31. Dönem kapsamında, hem ön lisans hem de lisans mezunu adaylar arasından;

500 kişi Merkez Teşkilatı’na,
9,500 kişi Taşra Teşkilatı’na,
atama yapılması planlanmaktadır.

KPSS Şartı: POMEM alımlarında adaylardan KPSS şartı aranacaktır. 2022 veya 2023 yılı KPSS puanları kullanılacak olup, Ön Lisans mezunları için P93 puan türünden en az 65, Lisans mezunları için ise P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

Ayrıca, 2023 yılı POMEM alımlarında yaş şartında esnetilmeler yapılmıştı.


 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Yılı 31. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman? KPSS, Yaş Şartı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir