2024 yılı maaşlar ortaya çıkmaya başladı! Emekli, memur ve asgari ücret: En az yüzde 45

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon rakamlarının belirlenmesiyle birlikte, maaşlarına gelecek zamları araştıran milyonlarca çalışan için 2024 yılına dair tahminler şekillenmeye başladı. Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, asgari ücret ve emekli maaşları üzerindeki son durumu paylaştı.

SSK ve Bağkur Emeklilerine Yüzde 33,65 Zam

Enflasyon açıklamasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 33,65 zam hakkı tanımlandı. Memur ve memur emeklileri için ise yüzde 26,09’luk bir enflasyon farkı oluştu. Aralık ayı enflasyon verileri sonrasında, en düşük emekli maaşının 7.500 TL olacağı tahmin ediliyor.

Memurlara Yüzde 50, Emeklilere Yüzde 45 Artış Bekleniyor

Yapılan güncellemelere göre, memur zammı şu an itibariyle yüzde 45 olarak gerçekleşmiş durumda. İlerleyen aylarda ise memur ve memur emeklileri için yüzde 49,50 – 50 oranında bir artış bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklileri için ise yüzde 40-45 aralığında bir artış öngörülüyor.

En Düşük Emekli Maaşı ve Taban Aylık

En düşük emekli maaşının 7.500 TL olması öngörülürken, Prof. Dr. Cem Kılıç’ın açıklamalarına göre kök aylık 5.350 TL iken taban aylık 7.500 TL olarak uygulanacak. Yüzde 50 oranındaki artışla birlikte, 7.500 TL altındaki rakamların koruma altına alınması düşünülüyor, taban aylık ise 10-11 bin TL aralığında olabilir.

Asgari Ücrette Yılda Tek Sefer Artış

Asgari ücretin güncel olarak 11.402 TL olduğu bilgisi verilirken, Prof. Dr. Cem Kılıç, asgari ücrette yılda tek sefer artış olacağını belirtti. Yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ise 11 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 yılı maaşlar ortaya çıkmaya başladı! Emekli, memur ve asgari ücret: En az yüzde 45

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir