2024 yılı tatil günleri belli oldu! 1 Ocak itibari ile tatil başlayacak: Yeni yılda 9 gün tatil fırsatı da var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıla girdiğimizde, 1 Ocak Pazartesi günüyle başlayacak olan resmi tatil takvimini göz önünde bulundurmak önemli. Ancak, gerçek tatil heyecanı nisan ayında Ramazan Bayramı ile başlayacak gibi gözüküyor.

9 GÜNLÜK TATİL VAR 

8 Nisan Pazartesi günü, Ramazan Bayramı arifesine denk geldiğinde, 9 Nisan Salı gününün idari izin olarak kabul edilmesi durumunda, çalışanlar için muhteşem bir fırsat doğacak. Bu durumda, 6 Nisan Cumartesi gününden başlayarak 14 Nisan Pazar’a kadar sürecek tam 9 günlük bir bayram tatili söz konusu olacak.

Tatil programına göre, 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacak, ardından 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tam gün tatil olarak geçecek. Bayram sonrası ise 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar günleri tatil kapsamında yer alacak.

19 MAYIS PAZAR GÜNÜNE DENK GELİYOR

Nisan ayındaki resmi tatiller, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile devam edecek. Bu süreçte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşamba, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise pazar günü kutlanacak.

Kurban Bayramı ise haziran ayının ortasında başlayacak. 15 Haziran Cumartesi günü yarım gün mesai ile başlayacak bayram, 16, 17, 18 ve 19 Haziran tarihlerinde resmi tatil günleriyle devam edecek.

Yıl boyunca önemli günlerden olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 2024’te haftanın ilk iş günü olan pazartesi gününe rastlarken, 30 Ağustos Zafer Bayramı cuma günü kutlanacak.

EKİM’DE DE TATİL VAR

Tatil planlamaları, ekim ayında da devam edecek. 28 Ekim’de yarım gün resmi tatil olan gün pazartesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise salı gününe denk gelecek.

Türkiye’nin resmi tatil takvimi, gelecek yıl boyunca çalışanlar ve toplum için önemli planlamaları beraberinde getiriyor.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 yılı tatil günleri belli oldu! 1 Ocak itibari ile tatil başlayacak: Yeni yılda 9 gün tatil fırsatı da var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir