Balık Tezgahlarında Sonbahar Bolluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar soğudu ve yağışlar başladı. Peki bu balık tezgahları için ne anlama geliyor? Balık severler için iyi haberler var. Denizde balık bolluğu yaşanıyor ve fiyatlar düşüyor. Tezgahlarda en çok hamsi ve istavrit göze çarpıyor.

Palamut ise bu sene az çıkıyor ama yerini lüfer, çinekop ve sarıkanat alıyor. Balıkçılar, havaların daha da soğumasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceğini ve çeşitliliğin artacağını söylüyor.

Hamsi ve İstavrit Bolluğu

Balık tezgahlarının en gözde ürünleri hamsi ve istavrit. Bu iki balık, hem bol hem de ucuz olmasıyla tüketicilerin ilgisini çekiyor. Hamsinin kilosu 100 lira, istavritin kilosu ise 150 lira civarında değişiyor. Balıkçı Yusuf Bey, “Bu sene hamsi ve istavrit bolluğu var denizde. Fiyatlar da uygun. Etten de ucuz tavuktan da ucuz şu an” diyor.

Palamut Az, Lüfer Bol

Palamut ise bu sene beklenen ilgiyi göremiyor. Balıkçılar, palamutun az çıkacağını önceden tahmin ettiklerini söylüyor. Palamutun yerini ise aynı familyadan olan lüfer, çinekop ve sarıkanat alıyor. Bu balıkların fiyatları şimdilik yüksek olsa da, havaların soğumasıyla birlikte bollaşacakları ve fiyatlarının düşeceği belirtiliyor. Lüferin kilosu şu an 300 lira civarında seyrediyor.

Diğer Balıklar

Tezgahlarda diğer balıklara da rastlamak mümkün. Barbun, levrek, çupra, mezgit, somon gibi balıklar da yaz kış olan balıklar arasında yer alıyor. Bu balıkların fiyatları ise 250 lira ile 350 lira arasında değişiyor. Balıkçı Yusuf Bey, “Balık bol şu an. Balığa hasret vardı, sezon da açıldı. Bir ayda işler de güzelleşti, işler de iyi ve biraz hareketli. Balığa hasret insanlar” diyor.

Balık Tüketiminin Faydaları

Balık tüketmenin sağlık açısından birçok faydası olduğu biliniyor. Balık, protein, omega-3 yağ asitleri, vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Kalp-damar sağlığı, beyin fonksiyonları, bağışıklık sistemi, kemik sağlığı, göz sağlığı gibi pek çok alanda olumlu etkileri vardır. Ayrıca balık tüketimi ruh halini de iyileştirir ve depresyon riskini azaltır.

Balık tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar ise şunlardır:

Balığı taze ve temiz bir yerden almak
Balığı pişirirken kızartmaktan kaçınmak, ızgara, fırın veya buğulama yöntemlerini tercih etmek
Balığı haftada en az iki kez tüketmek
Balığı limon, sarımsak, soğan, maydanoz gibi doğal baharatlarla tatlandırmak
Balık tüketirken bol su içmek

Balık tezgahlarında sonbahar bolluğu yaşanırken, balık severler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir besin olan balığı sofralarınızdan eksik etmeyin. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Balık Tezgahlarında Sonbahar Bolluğu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir