Bu besin ciğerleri yeniliyor! Vücuttaki iltihabı söküp atıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beslenme düzenimiz organlarımızın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özelikle ciğerlerimizin sağlıklı kalması için düzenli egzersiz ve yeteri kadar su tüketmek gerekmektedir. Akciğer sağlığını korumak için bu besin tam bir şifa kaynağı diyebiliriz. İşte o besin ve faydaları…

Pancar ve pancar yaprağının faydaları

Pancarın içinde bulunan nitrat, tansiyonu düşürmeye yardımcı olurken, bunun yanı sıra oksijen alımını da kolaylaştırır. Gün içerisinde tükettiğimiz pancarın, KOAH ve hipertansiyon hastalarında akciğer sağlığını olumlu derecede etkilediği kanıtlanmıştır. Bununla birlikte pancar, potasyum, magnezyum ve C vitamini açısından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır. 

Pancar nasıl tüketilmeli?

Pancar yemeklere oldukça lezzet veren besinler arasında yer alır. Kırmızı pancarı soyduktan sonra küçük küçük dilimler halinde salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra pancarı çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Pancarı dilimledikten sonra üzerine limon suyu, tuz ve baharatlar ile tatlandırarak tüketebilirsiniz. 

Kimler pancar tüketmemeli?

Pancar tüketirken dikkat edilmesi gereken durumlar vardı. Pancar, böbrek taşlarına yol açabilecek oksalat bakımından oldukça yüksektir. Böbrek taşı sorununuz varsa, pancar tüketmemeniz gerekir. Bunun yanı sıra pancar tüketimi nadir de görülse gut hastalığına (eklemlerde iltihaplanma ve şişkinliğe) sebep olabilir. Bununla birlikte aşırı pancar tüketimi, dışkının kırmızıya dönmesine de yol açabilir. 

Akciğere iyi gelen diğer besinler

Tam tahıllı gıdalar, ciğerlerimiz için oldukça faydalı besin kaynağıdır. Bunlar arasında kahverengi pirinç, tam buğday makarna, tam buğday ekmeği, arpa, yulaf ve kinoa bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yeşil yapraklı sebze tüketimi de vücudumuzun sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle antioksidan açısından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler akciğer kanserine yakalanma riskini de azaltmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, süt ve süt ürünleri tüketmenin de akciğer kanseri riskini azaltabileceğini göstermektedir. Alerjiniz yoksa süt ve süt ürünlerini düzenli olarak tüketmeniz oldukça önemlidir.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu besin ciğerleri yeniliyor! Vücuttaki iltihabı söküp atıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir