DSÖ'nün COVID acil durum bildirimine ilişkin kararı Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Önem Arz Eden Halk Sağlığı Acil Durumu olarak bilinen acil durum bildirimi başlığı, Birleşmiş Milletler teşkilatı için en yüksek uyarı düzeyidir ve bildirimin yayınlanması, hastalığı kontrol altına almak için araştırma, finansman ve uluslararası halk sağlığı önlemlerini hızlandırmaya yardımcı olur.

Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, federal halk sağlığı yetkilileri gazetecilere tüm ülkelerdeki COVID-19 alt varyantlarını izlemeye devam edeceğini söyledi ve insanları takviye dozları almaya çağırdı. Omicron’un en yeni alt modeli Kraken ülke geneline yayılırken, yetkililer salgının bitmediğini söyledi.

DSÖ komitesi, COVID-19’un viral evrimini ve dünya genelinde sağlık hizmetleri üzerindeki baskısını değerlendirecek olan bağımsız uzmanlardan oluşuyor.

 Cuma günü, Kanada’nın Baş Halk Sağlığı Sorumlusu Dr. Theresa Tam, BM’nin kararının “önemli bir müzakere” olduğunu söyledi ve ‘’DSÖ Genel Direktörü tarafından verilen karar ne olursa olsun, bence şu anda yaptığımız şeye devam etmemiz gerekiyor” dedi.

 ‘Kraken’ lakaplı en yeni Omicron alt varyantı XBB.1.5, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki baskın varyanttır ve Avrupa ülkeleri ve Türkiye dahil birçok ülkede yayılmaya başlamıştır. Uzmanlar, bugüne kadarki en bulaşıcı varyant olduğu konusunda uyarıyor ancak artan ciddiyetle bağlantılı değil.

 Tam basın toplantısında, “Önümüzdeki yıl, Omicron varyantı olan virüsün evrimini izlemeye devam etmemiz gerekiyor, çünkü hala tüm dünyada biraz yayılıyor, mutasyonlara uğrayacak” dedi.

 Dünya çapında COVID-19 aşısı eşitliği, daha fazla varyantın ortaya çıkmasını önleme konusunda yetkililer tarafından vurgulanmaya devam ediyor. Küresel Güney gibi yerler aşılara erişimden yoksunken, batı ülkeleri birden fazla güçlendirici sunuyor.

 International Journal of Infection Diseases’de Ekim 2022’de yayınlanan bir raporda , “Dünya çapındaki aşı eşitsizliklerini ele almak ve bir sonraki yıkıcı varyantın ortaya çıkmasını önlemek için daha çok şey yapılması gerekiyor . “

 Bildirinin üzerinden geçen üç yıl boyunca periyodik olarak BM, COVID-19’un küresel acil durum başlığını yeniden teyit etmek için bir araya geldi. En son Temmuz 2022’de yeniden onaylandı.

 Kanada Halk Sağlığı Sorumlusu Yardımcısı Dr. Howard Njoo, salgının bittiğini düşünen insanları uyardı.

 Cuma günkü basın toplantısında Njoo, “Pandeminin sonuna gelmedik,” dedi. Pandeminin akut aşamasını geçtiğimizi düşünüyorum ama tabii ki virüs Kanada’da ve tüm dünyada yayılmaya devam ediyor.”

 Hemşire tükenmişliği, COVID-19, grip ve RSV kabul edilen hasta sayısını ve acil servis bekleme sürelerini ciddi şekilde etkilediğinden Kanada hastaneleri son birkaç aydır baskı altında.

 Njoo, yeni varyantlar için COVID-19’un izlenmesine ve virüsün uzun vadeli semptomlarına ilişkin araştırmalara devam edilmesinin altını çizdi. Njoo, “Aynı mesajları vermeye devam ediyoruz: Aşı olun, aşılarınızı güncel tutun, bakalım ne olacak” dedi. “COVID’ye karşı tedavi ve araştırma hala çok önemli, belki aşılarda da değişiklik yapılması gerekecek… Tedbirimizi elden bırakmamalıyız.”

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ'nün COVID acil durum bildirimine ilişkin kararı Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir