Enkazdan çıkarılan bebeklerin beslenmesi için dikkat edilmesi gerekenler neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremzede bebeklerim beslenilmesi en çok dikkat edilen konular arasında yerini almaya başladı. Birçok çocuk göçük altından saatler sonrasında çıkarılıp solunumsun kalmasına rağmen beslenememesinden kaynaklı olarak araştırmalar da yapılmaya başlandı. Nasıl beslememiz gerekiyor? İşte tüm detaylar… 

Enkazdan çıkan çocuklar nasıl beslenmeli? 

Sağlık Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde yaşayan annelerin enfeksiyonlara karşı dirençli hale gelebilmesi adına bebeklerini mümkün olduğu sürece anne sütü ile beslemeleri tüm dikkatleri üzerine çekti. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden alınmış olan bilgilere göre Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında 11 ile de yaşayan anne ve anne adaylarına bebeklerini nasıl emzirmeleri konusunda verilen eğitimler ile anne sütünün önemini anlatmaya başladılar. Deprem gibi bazı afet durumlarında annelerin bebeklerini emzirmelerini geciktirmemeli gereken acil sağlık sorunlarının olduğuna işaret edilen eğitimler de afet sonrasında ortaya çıkabilecek herhangi bir enfeksiyonlara karşı bebeklerin vücutlarının dirençli hale geleceğini vurgulamaktadırlar. Stres halinde olan bir annenin düzenli bir şekilde bebeğini emzirdiği sürece 72 saate sütleri de artacaktır. Emzirme sırasında salgılanmış olan hormonlar hem anne de hem de bebekte streslerin azalmasına yardımcı olacaktır. İshal ve solunum yolu enfeksiyonlara karşı anne sütünün koruyuculuğu vardır. 

Bebek maması yaparken dikkat edilmesi gerekenler 

Bebeklerim beslenmesinde anne sütünün yetmemesinden dolayı mama kullanılmaktadır. Mamaların yapılması da büyük önem taşımaktadır. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bebek maması yaparken dikkat edilmesi gereken noktaların başında güvenli su ve temiz ölçün kaşığı ile ölçüsüne göre hazırlanması gerekmektedir. Hazırlandıktan sonra en geç 2 saat içerisinde bebeğe verilmesi ve beslenmeye başlamasından sonra 1 saat içinde tüketilmesi gerekmektedir. Bebek maması kutusu serin ve kuru bir yerde , kapağı sıkı bir şekilde kapatılarak saklanılması gerekmektedir. Ölçüm kaçtığı, biberon ve meme uçları çok iyi temizlenmelidir. Bunların düzenli bir şekilde yapılması durumunda bebeğinizin enfeksiyon riski daha düşük olacaktır. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enkazdan çıkarılan bebeklerin beslenmesi için dikkat edilmesi gerekenler neler?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir