ESK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; Ramazan ayı öncesi hazırlıklar çerçevesinde et ve süt piyasalarını düzenleme dengeleme amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) için gerekli olan yetki ve görevlendirmelerin yapıldığı duyuruldu. İşte haberin merak edilen tüm detayları…
Gerekli tedbirler alınıyor
Et ve Süt Kurumu (ESK) internet sitesinden yayımladığı duyuruda kırmızı ette arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması hususunda tedarik süreçlerinin tamamlandığı bildirildi. Et ve Süt Kurumu (ESK) ayrıca ihtiyaç olması durumunda piyasaya taze karkas et satışı yapılacağı belirtildi. Kurumun yaptığı açıklamaya göre;
“Ramazan ayı öncesi hazırlıklar kapsamında; Et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile Kurumumuz için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapılmıştır. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumak amacı ile et piyasası düzenli olarak takip edilmektedir. Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Karkas et satışı yapılacak
Et ve Süt Kurumu’na (ESK) et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile kurum için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapıldığı bildirilirken, üreticilerin ve tüketicilerin korunması amacıyla et piyasasının düzenli olarak takip edildiği bildirildi. Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığı da belirtildi. Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır. ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır. Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır.”
Karkas eti nedir?
Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan duyuruda karkas eti ile piyasadaki et fiyatlarının düşürüleceği belirtildi. Karkas et, kesilmiş kasaplık hayvanın deri, baş, iç organları ve türüne göre kuyruk çıkarıldıktan sonra elde edilen gövdedir.