İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı Nedir?(6 Adımda SÇP Başvuru)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı Nedir?(6 Adımda SÇP Başvuru); Sosyal Çalışma Programında Nerede Çalışılıyor? Kimler Sosyal Çalışma Programına Katılabilir? İŞKUR Öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır gibi pek çok sorunun cevabı yazımızda…

İŞKUR öğrenci programlarıyla farklı dallarda eğitim alan öğrencilere istihdam sağlamayı amaçlıyor. Bildiğiniz gibi Türkiye İş Kurumu, yani  İŞKUR, bünyesindeki farklı istihdam programları sayesinde iş ihtiyacı olan vatandaşlara yardımcı olan bir kurum. İşte kurumun sunduğu imkanlar arasında İŞKUR öğrenci desteği olarak da tanımlanabilecek ve eğitim gören gençleri hedef alan farklı programlar da var. Bunlardan biri de, İŞKUR Sosyal Çalışma Programı. Bu program kısaca SÇP olarak da adlandırılıyor ve her yıl binlerce öğrenci bu programa dahil olmak için başvuruda bulunuyor. 

Biz bu yazımızda sosyal çalışma programı kapsamında yapılan İŞKUR öğrenci alımı hakkında merak edilenleri açıklayacağız. Bu sayede siz de programın detaylarını öğrenebilir, İŞKUR öğrenci başvuru sistemini daha yakından tanıyabilirsiniz. İlk olarak yazı boyunca bahsedeceğimiz konuların bir listesini yapalım:

  • SÇP nedir?
  • İŞKUR öğrenci yaz tatili başvuru aşamasını tamamlayanlar ne iş yapıyor, nereye yerleştiriliyor?
  • Kimler İŞKUR SÇP başvurusu yapabilir?
  • İŞKUR öğrenci başvurusu nasıl yapılır?
  • SÇP İŞKUR başvuruları ne zaman?
  • Öğrenciler ne kadar kazanıyor?

Şimdi gelin ilk maddeyle başlayalım ve İŞKUR Sosyal Çalışma Programını daha yakından tanıyalım.

Makalede Neler Var?

1. İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Nedir?

2. Sosyal Çalışma Programında Nerede Çalışılıyor, Ne İş Yapılıyor?

3. Kimler Sosyal Çalışma Programına Katılabilir? Şartlar Neler?

4. İŞKUR Öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır?

5. İŞKUR Öğrenci Başvuruları Ne Zaman?

6. İŞKUR Öğrenci Maaşları Ne Kadar?

1. İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Nedir?

SÇP İŞKUR bünyesindeki en iyi programlardan biri. Halk arasında İŞKUR öğrenci part time programı olarak bilinen bu uygulama sayesinde öğrenciler yaz tatillerini oldukça güzel bir şekilde değerlendirebiliyorlar. Şimdi bu programın detaylarına bakalım:

  • İŞKUR Sosyal Çalışma Programı, üniversite öğrencilerinin yaz aylarında yarı zamanlı çalışmasını sağlayan bir uygulama.
  • Bu programa katılan öğrenciler haftada 3 gün, 8 saat çalışıyorlar.
  • Program yalnızca yaz tatili için geçerli. Yani 3 ay sürüyor. Programa katılan bir öğrenci 3 aylık yaz tatilinin 42 gününü bu programa bağlı bir şekilde çalışarak geçirebiliyor.
  • Çalışma süreleri boyunca toplamda 5 gün ücretsiz izin hakkı bulunan öğrenciler çalıştıkları zamanın karşılığında ödeme de alıyorlar. 

Görüldüğü gibi bir nevi İŞKUR öğrenci staj programı gibi de değerlendirilebilecek bu uygulama oldukça başarılı. Yarı zamanlı çalışma fırsatı sayesinde öğrenciler hem yaz tatilini tamamen kaçırmamış oluyor hem de para kazanıyorlar. Peki, bu programa kabul edilen öğrenciler nerede, ne iş yapıyorlar? Şimdi de ona bakalım.

2. Sosyal Çalışma Programında Nerede Çalışılıyor, Ne İş Yapılıyor?

SÇP, İŞKUR iş birliği ile personele ihtiyaç duyan kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanıyor. Yani, programa kabul edilen öğrenciler yaşadıkları bölgede bu programa dahil olan kamu kurumlarında çalışıyorlar. Bu kurumlarda SÇP düzenlenebilecek alanlar ise şu şekilde:

  • Doğanın korunması 
  • Kütüphanelerin bakım ve düzeni
  • Kültürel mirasın korunması, tanıtılması ve restorasyonu
  • Kamu kurumlarının sosyal ve kültürel hizmetlerinin desteklenmesi

Programa dahil olan öğrenciler yukarıda sıralanan kollarda görevler üstlenerek ilgili kamu kurumunda part time olarak çalışıyorlar. Şimdi de bu programa kimler katılabiliyor, şartlar neler ona bakalım.

3. Kimler Sosyal Çalışma Programına Katılabilir? Şartlar Neler?

Sosyal Çalışma Programına İŞKUR öğrenci iş başvurusu yapmak isteyen adayların, üniversite öğrencisi olması gerekiyor. Hemen belirtelim. Bu noktada herhangi bir okul ayrımı yok. Yani hem devlet üniversitelerinde hem de vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler bu programa başvurabilir. Peki, bunun dışında aranan şartlar nelerdir:

  • Sosyal Çalışma Programına üniversitelerin lisans ya da ön lisans programlarından birine kayıtlı olan tüm öğrencilerin başvurabilir. Fakat açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuramaz. 
  • Uzaktan eğitim alan öğrenciler de bu programa başvurabilir.
  • Programda bölüm kısıtlaması yoktur. Yani tüm bölümlerdeki öğrenciler başvuruda bulunabilir.
  • Okulunu uzatan öğrenciler de bu programa başvurabilir. Burada önemli olan öğrencinin aktif bir şekilde bir lisans ya da ön lisans programına kayıtlı olması.
  • Programa kabul edilen öğrencinin program süresince öğrenciliğinin devam etmesi gerekir. Yani, temmuz ayında mezun olacak olan bir öğrenci haziranda programa başlarsa, okul mezuniyetini bildirdikten sonra İŞKUR bu öğrenciyi programdan çıkarır. 
  • Başvuracak olan öğrencilerin son bahar dönemini başarıyla tamamlamış ve yaz okuluna kalmamış olmaları gerekir. 
  • Programa başvuru döneminde sigortalı bir işte çalışan ya da staj yapan öğrencilerin başvurusu kabul edilmez. 
  • Programa başvuracak öğrencinin genel not ortalaması 2.00’nin üzerinde olmalıdır. YÖK sisteminde bu rakam 54 puana denk gelir. Bu puanların altındaki not ortalamasına sahip öğrencilerin başvurusu kabul edilmez.
  • Programa yalnızca Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’na bağlı olan üniversitelerde öğrenci olan kişiler katılabilir. Yurt dışında ya da Kıbrıs’ta okuyan öğrenciler bu programa başvuramazlar.

İŞKUR Sosyal Çalışma Programına katılım şartlarını detaylı bir şekilde inceledik ve kimlerin programa başvurabileceğini öğrendik. Şimdi de bu program için İŞKUR’a nasıl başvurulur, ona bakalım.

Üniversite Kaç Yıl Uzatılabilir?

4. İŞKUR Öğrenci Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR öğrenci kayıt ve başvuru işlemleri oldukça basit. Tüm bu işlemler İŞKUR web adresi üzerinden yapılabiliyor. Yani başvuru için herhangi bir İŞKUR ofisine gitmenize gerek yok. Yalnızca sisteme kayıt olmanız yeterli. Sonrasında İŞKUR internet başvurusu ile programa kayıt olabilirsiniz. Başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, programda görev yapmaya başlayabilirsiniz. Şimdi gelin başvuru aşamasını adım adım inceleyelim.

İşe sistem kaydıyla başlayalım. Çünkü daha önce de dediğimiz gibi, SÇP için önce İŞKUR iş arayan sistemine kayıt olmanız gerekiyor. Bu aşamada yapmanız gerekenler şöyle:

  • İlk olarak bölüm sonunda verilen linke tıklayın ve İŞKUR’un ilgili sayfasına ulaşın.
  • Açılan sayfada “İş Arayan” kısmındaki “Üye Ol” yazısına tıklayın.
  • Karşınıza açılan sözleşmeyi okuduktan sonra “Onaylıyorum” yazısına tıklayın.
  • Ekranda bir form göreceksiniz. Bu formda istenilen bilgileri doldurduktan sonra “İleri” yazısına tıklayın. Böylece formun ikinci sayfasına ulaşacaksınız. Burada da bilgileri doldurduktan sonra ileri diyerek devam edin. Formun sonuna kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Formu eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzda İŞKUR kaydınız açılmış olacak. 

Kayıt işlemleri bu şekilde. Yalnız bu noktada önemli bir hususu belirtelim. Öğrenci kayıtlarında İŞKUR öğrenci belgesi istiyor. Bu belgeyi e-Devlet üzerinden alarak sisteme yükleyebilirsiniz. Yani okuldan bir belge temin etmenize gerek yok. Tüm işlemleri online sistemler üzerinden halledebiliyorsunuz. 

İŞKUR sistemine kayıt olduktan sonra yapmanız gereken tek şey, duyuruları takip etmek. İŞKUR’un sitesinde Sosyal Çalışma Programı duyurusunu gördükten sonra, ilgili sayfada “İŞKUR Giriş Yap” diyerek sisteme bağlanabilir ve başvurunuzu iletebilirsiniz. Fakat burada bilmeniz gereken bir şey var, başvurular duyuruyu takip eden ilk 4 gün yapılabiliyor. Yani, Sosyal Çalışma Programına İŞKUR internet sitesinde ilan edildiği tarihten başlamak üzere 4 gün süre içerisinde başvurmak gerekiyor. 

Başvuru adımlarını öğrendik. Peki, başvurular ne zaman açılıyor? Şimdi de bu konuya değinelim. 

İŞKUR iş arayan kaydı sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

İŞKUR İş Arayan Girişi Nasıl Yapılır?

5. İŞKUR Öğrenci Başvuruları Ne Zaman?

Sosyal Çalışma Programı, kurumların ihtiyaçları doğrultusunda düzenleniyor. Öğrenciler yaz döneminde çalıştığı için başvurular genellikle mayıs, haziran aylarında yapılıyor. Fakat her yıl belirlenen net bir tarih yok. Size tavsiyemiz, her yıl mayıs ayından itibaren İŞKUR duyurularını yakından takip etmeniz olacak. Bu sayede 4 günlük başvuru dönemini kaçırmadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Son olarak öğrencilerin bu programdan ne kadar kazandıklarına bakalım.

6. İŞKUR Öğrenci Maaşları Ne Kadar?

Daha önce de dediğimiz gibi, İŞKUR Sosyal Çalışma Programına katılan öğrenciler belirli bir ödeme alıyor. Bu ödeme her yıl İŞKUR tarafından belirlenen birim fiyata göre hesaplanıyor:

  • Düzenlenen son programa katılan öğrenciler günlük 81,51 TL ödeme alıyordu.
  • Öğrencilere ödemeler haftalık olarak yapılıyor ve bir öğrencinin programdan para alabilmesi için en az 7 gün çalışmış olması gerekiyor.

Sizlere İŞKUR Sosyal Çalışma Programının tüm detaylarını açıkladık. Son olarak konuştuklarımızın kısa bir özetini yapalım:

  • Sosyal Çalışma Programı; lisans ya da önlisans fark etmeksizin tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği bir programdır. Yüksek lisans, doktora ve açıköğretim öğrencileri bu kapsam dışındadır.
  • Programa katılan öğrenciler yaz tatilinde, haftada 3 gün, günde 8 saat şeklinde bir çalışma programına dahil edilirler.
  • Öğrenciler programa katılan kamu kurum ve kuruluşlarında görev alırlar.
  • Sosyal Çalışma Programına başvurmak isteyenlerin internet üzerinden İŞKUR kaydı açtırması gerekir. Sonrasında açılan ilana başvurabilirler.
  • Tüm başvurular online olarak yapılır, İŞKUR şubesine gitmeye gerek yoktur.
  • Başvurular genellikle bahar aylarında açılır. Açılan ilana 4 gün içerisinde başvurmak gerekir.
  • İŞKUR programa katılan öğrencilere belirli bir ücret öder. Bu ücret, yıllık bazda değişebilir.

Siz İŞKUR’un Sosyal Çalışma Programını faydalı buluyor musunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız yazılardan aktif bir şekilde haberdar olmak için Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz. Yazılarımızla ilgili fikir ve önerilerinizi yorumlar kanlarından ya da iletişim sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz.

İŞKUR Maaşları Ne Kadar?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Nedir?

İŞKUR Kursiyer Ücretleri Ne Kadar?

Öğrencilere Para Yardımı Yapan Zenginler, İş Adamı ve Ünlüler

Yazımızı Puanlamak İster misiniz ? [Total: 1 Average: 4]

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı Nedir?(6 Adımda SÇP Başvuru)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir