Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır, hakkında ayrıntılı bilgi verdiğimiz bu yazımızda aklınıza takılan hemen hemen her sorunun cevabını bulabilirsiniz. Kaymakamlık tarafından yapılan yardımlar nelerdir? Kaymakamlık para yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kaymakamlık gıda yardımı ne kadar? Kaymakamlık kira yardımı nedir? Kaymakamlık Yardım Başvurusu nasıl yapılır gibi pek çok sorunun cevabı yazımızda…

Makalede Neler Var?

Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık Tarafından Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık Gıda Yardımı Ne Kadar?

Kira Yardımı Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektrik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık Yardım Başvurusu Sorgulama

Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ülkemizde özellikle pandeminin de etkisiyle zor zamanlar yaşayan vatandaşlar ekonomik yönden sıkıntı yaşamaktadır. Bu sıkıntıları bir nebze de olsa hafifletmeye çalışan devlet, pek çok yardım imkanı sunmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere belediyeler, kaymakamlıklar, Kızılay gibi pek çok kurum ve kuruluş tarafından sosyal yardımlar sağlanmaktadır.

Muhtaç durumda olan yoksul kimseler, devletin sağladığı yardımlar sayesinde temel gereksinimlerini karşılamaya çalışmaktadır. Ayni ve nakdi birçok yardım türlerinden ihtiyaçları doğrultusunda başvuru yapan kişiler, aranan şartları sağlıyor olmaları koşulunda bu yardımlardan faydalanabilmektedir.

Kaymakamlıklar, ihtiyaç sahipleri için çalışmalarda bulunmaya devam etmekte ve her geçen gün daha fazla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Kaymakamlık yardım başvurularına bulunmak isteyen muhtaç kimseler, ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek müracaatta bulunabilirler.

Kaymakamlık Tarafından Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Kaymakamlıklar tarafından birçok ihtiyaca yönelik yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlardan bazıları; gıda yardımı, odun-kömür yardımı, para yardımı, eğitime destek yardımı, öğrencilere burs yardımı, kırtasiye yardımı, kira ve eşya yardımı, kıyafet yardımı gibi yardımlar yapılmaktadır.

Ayrıca kaymakamlıklar tarafından engellilere yönelik yardımlar, hasta ve muhtaç durumda olan kişilere sağlık yardımı, muhtaç durumda olan asker yakınlarına yardımlar, şehit ve gazi yakınlarına yardımlar, şartlı sağlık ve eğitim yardımı gibi yardımlar da yapılmaktadır.

Nakdi yardımlara baktığımızda; dul ve yetim maaşı, engelli maaşı, evde bakım maaşı, yaşlılık maaşı, SED yardımı, elektrik yardımı gibi yardımlar söz konusudur.

Kaymakamlıklar aslında belediyeler gibi sosyal yardım çalışmalarını yürütmekte ve ihtiyaç sahiplerine eğer başvuruları onaylanmışsa yardımlarını ulaştırmaktadır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yardım çalışmalarını yapan kaymakamlık öncelikle başvuruda bulunan kişinin muhtaçlık durumunu tespit etmeye çalışmaktadır.

Kaymakamlık tarafından ihtiyaç sahipleri belirlendikten sonra talep edilen yardım türüne uygun olarak hizmetler kişilere ulaştırılmaya çalışılır. Örneğin gıda yardım başvurusu kabul edilen kişi için bir erzak kolisi hazırlanır ve temel ihtiyaç olan ürünler bu koli ile ihtiyaç sahibi kişinin evine teslim edilir.

Kırtasiye yardımı ya da eğitim yardımı yanında öğrenciler için bir de burs yardımı mevcuttur. Böylece maddi anlamda eğitimlerini devam ettirmekte zorlanan kişiler ya da eğitimlerine ara vermek zorunda kalan bireylere destek olunmaktadır.

Her yıl kış aylarında yapılan yardımlardan biri olan yakacak yardımı ile kişiler en azından kışı sıcak geçirmektedir. Hatta sobası olmayan kişilere hayırseverler tarafından soba yardımı da yapılmaktadır.

Muhtaç ailelerde yaşayan çocuk olmak daha bir zordur. Geçim derdine düşen aile bireyleri çocukları için sağlanması gerek koşulları sağlayamamakta ve onların ihtiyaçlarını da karşılayamamaktadır. Bu durumda kaymakamlığın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla sağladığı giysi yardımı, erzak kolisi, eğitim yardımı gibi yardımlar çocuklar için son derece önem arz eden yardımlardır.

Kronik hastaları da unutmayan devlet, onlar için sağlık yardımı yapmakta ve yatak, ilaç, bakım malzemesi gibi birçok ihtiyacını da karşılamaktadır. Engelli bireyler için tekerlekli sandalye, akülü sandalye gibi yardımlar da hayırseverlerin bağışları ile kaymakamlık eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Evinde eşyası olamayan kişilere eşya yardımı, dul ve yetim kalmış kimselere aylık bağlanması, kış aylarında yakacak yardımı, şartlı eğitim yardımı ve yukarıda bahsettiğimiz pek çok yardım devlet tarafından ilgili birimler aracılığıyla yapılmakta ve ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmaktadır.

Öğrencilere Karşılıksız Yardım Parası! Kimler Alabilir?

Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık tarafından sağlanan hem ayni hem nakdi yardımların olduğunu söylemiştik. Nakdi yardım yani para yardımına başvurmak isteyen muhtaç kimseler, ikametgahlarının olduğu yerdeki kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek hane kayıt formu doldurmalıdır.

Verilen bilgiler doğrultusunda gerekli incelemeler yapılır ve istenen şartları sağlıyor olmasına dikkat edilerek, kişinin yardımı alıp alamayacağına karar verilir.

Kaymakamlık para yardımı, ailede yaşayan kişi sayısı, gelir durumu, muhtaçlık düzeyi gibi birçok faktör baz alınarak değerlendirilmekte ve yapılacak yardım miktarı buna göre belirlenmektedir.

Kaymakamlık para yardımı bazı kişilere tek seferde ödenirken bazı kişilere ise belirli bir süre olarak ödenebilmektedir. Bunu belirleyen, kişinin muhtaçlık durumu ve ailedeki kişi sayısı gibi durumlardır.

Kaymakamlık para yardımı eğitim gören çocuğa bağlı olarak ortama 500-1000 TL arasında yapılmaktadır.

Kaymakamlık Gıda Yardımı Ne Kadar?

Kaymakamlık tarafından yapılan yardımlardan biri de gıda yani erzak kolisi yardımıdır. Erzak kolisi yardımı muhtaç durumda olan ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülüp kendilerine teslim edilmektedir.

Gıda yardımı özellikle Ramazan aylarında daha çok dağıtılmakta hatta bezen gıda yardımı para yardımı olarak verilmektedir. Kişiler kendi ihtiyaçlarını kendileri alabilsinler diye para yardımı verilerek onlara destek olunmaktadır.

İhtiyaç sahibi kişilere sadece gıda yardım kolisi değil bayramlarda harçlık adı altında para yardımı da yapılmaktadır. Kişilere yapılan para yardımı ailede yaşayan kişi sayısına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bazı ailelere 200-300 TL gıda yardım parası verilirken bazı ailelere ise 400-500 TL yardım parası verilmektedir.

Kira Yardımı Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yapılmaktadır. Temel gereksinimlerini bile karşılamakta zorlanan ve kiralarını ödeyemeyen yoksul kişilere devlet yardım elini uzatarak onların barınma imkanlarından yoksun kalmamaları için destek vermektedir.

Kira yardımı sadece kiralarını ödemekte zorlanan ve kira borcu birikmiş muhtaç kimselere değil aynı zamanda kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkıma giren kişilere de yapılmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm kapsamı dahilinde kira yardımı için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. Bunun için; https://www.turkiye.gov.tr/csb-kentsel-donusum-kira-yardimi-basvurusu-4621 linkini kullanabilirsiniz.

Kaymakamlık Kira Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu ve Sorgulama

Elektrik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardımlar ihtiyaçlara göre farklılık göstermekle birlikte özellikle kişinin yardımını duyduğu kapsamda, talebi doğrultusunda yapılmaktadır.

Yardım talebinde başvurabilmek için kişinin o yardım talebinde belirtilen şartları taşıyor olması gerekmektedir. Ayrıca kişi verdiği bilgileri resmi olarak ibraz etmek zorundadır. Burada önemli olan yardımın, gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişiye verilmesidir.

Herhangi bir geliri olmayan ya da düzenli bir geliri bulunmayan kişiler tarafından elektrik yardımı talep edilebilmektedir. Bu yardım sayesinde kişinin elektrik faturalarının bir kısmı devlet tarafından ödenmektedir.

Elektrik yardımı talebi kabul edilen kişiler yardım dahilinde 1-2 kişilik aile ise; 103 TL, 3 kişilik aile ise; 137 TL, 4 kişilik ailelerde; 171 TL, 5 kişilik ve daha fazla olan ailelerde ise; 206 TL olarak nakdi destek sağlanır.

Elektrik Yardımı Nasıl Alınır? Fatura Yardımı Kimlere Yapılır?

Kaymakamlık Yardım Başvurusu Sorgulama

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla verilen yardımların başvuru sonuçları için ister ilgili vakfa gidebilirsiniz isterseniz de ALO 183 ya da ALO144 numaralı hatları kullanarak bilgi alabilirsiniz.

Bazı yardım başvuru talepleri e-Devlet sistemi üzerinden alınmasa bile yardım başvuru sorgulama işlemi e-Devlet sistemi üzerinden sağlanabilmektedir. E-Devlet üzerinden başvuru sonucunuzu sorgulamak için; https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkini kullanabilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misiniz ? [Total: 1 Average: 5]

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaymakamlık Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir