Köy okullarının yeniden açılması bugün meclis gündemine getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, ülkemizde hâlâ taşımalı eğitim nedeniyle eğitim alamayan kız çocukları olması ve kadın istihdamını artırmaya yönelik planların bu durumu dikkate almaması konusundaki endişelerini dile getirdi. Ertuğrul, çağdaş, nitelikli ve kaliteli eğitimi hedefleyen planlarda, eğitime erişim sorununu çözmek adına taşımalı eğitime dair sorunlara değinilmediğini belirtti.

Ertuğrul, 2002 yılında 3 milyon 275 bin olan köy okullarında kayıtlı öğrenci sayısının 2022 yılı itibarıyla 609 bine gerilediğine dikkat çekti. Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2021 bütçe raporuna göre, taşımalı eğitime son on yılda 22 milyar 619 milyon lira, yemekle beraber yaklaşık 25 milyar lira harcandığını ifade etti. Ertuğrul, bu durumu “köy okullarını onarmaya harcanacak para yollara saçılmıştır” şeklinde eleştirdi.

Köy Okulları ve Öğretmen Atamaları

Milletvekili, ilkokuldaki küçük çocukların taşınması yerine, bu öğrencilerin bulundukları yere öğretmenlerin taşınmasına öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. Köy okullarının tekrar açılması ile ülkede hâlâ çözülememiş ve giderek büyüyen bir sorun olan atama bekleyen öğretmenler için de bir istihdam yaratılacağına işaret etti.

Köy Okullarının Topluma Katkıları

Ertuğrul, köy okulundaki öğretmenlerin sadece birer öğretmen olmadıklarını, aynı zamanda çalıştıkları köylere hayata dair bilgiye dayanan yeni bakış açılarını getirip köyün sosyal yapısını güçlendirdiklerini belirtti. Milletvekili, köylere sadece imam atayarak ve devletin sadece imam kadrosunu artırarak köyde yaşayan insanlara modern ve bilime dayanan bir bakış açısı kazandırılamayacağını, köydeki eğitimi sadece imamlara bırakmamamız gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul’un bu açıklamaları, taşımalı eğitim ve kadın istihdamı gibi konularda derinlemesine bir analiz ve çözüm önerileri sunarak, ülkemizin eğitim politikalarında radikal değişiklikler yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı;

şimdi bir soru sormak gerekir: Ülkede hâlâ taşımalı eğitim nedeniyle eğitim alamayan kız çocukları varken kadın istihdamını artırmaya yönelik plan ne kadar gerçeği yansıtıyor? Çağdaş, nitelikli, kaliteli eğitimi ulaşılabilir kılacağını hedefleyen planda, eğitime erişim sorununu çözmek adına uygulanan taşımalı eğitime dair sorunlardan bahsedilmemiştir.

2002 yılında 3 milyon 275 bin olan köy okullarında kayıtlı öğrenci sayısı 2022 yılı itibarıyla 609 bine gerilemiştir. Millî Eğitim Bakanlığının 2021 bütçe raporuna göre taşımalı eğitime son on yılda 22 milyar 619 milyon lira, yemekle beraber yaklaşık 25 milyar lira harcanmıştır yani köy okullarını onarmaya harcanacak para yollara saçılmıştır. İlkokuldaki küçük çocukların taşınması yerine bu öğrencilerin bulundukları yere öğretmenlerin taşınmasına öncelik verilmelidir.

Köy okulları tekrar açılarak ülkede hâlâ çözülememiş ve giderek büyüyen bir sorun olan atama bekleyen öğretmenlerimize de bir istihdam yaratılacaktır. Köy okulundaki öğretmenler sadece birer öğretmen değildirler, öğretmenler çalıştıkları köylere hayata dair bilgiye dayanan yeni bakış açılarını getirirler ve köyün sosyal yapısını güçlendirirler.

Köylere sadece imam atayarak, devletin sadece imam kadrosunu artırarak köyde yaşayan insanlara modern ve bilime dayanan bir bakış açısı kazandırılamaz; köydeki eğitimi sadece imamlara bırakmamalıyız.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Köy okullarının yeniden açılması bugün meclis gündemine getirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir