Kurban Bayramı’nda uzmanından kıyma tüyoları! Kıymalar en iyi nasıl depolanır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı günleri içerisine girdik. Vatandaşlardan kurbanını kesen araştırmaya kolu komşuya sormaya başladı. En iyi kıyma ne zaman çekilir? Kıymanın çekilmesinde tüyolar var mıdır? Her konu gibi internet sayfalarında da araştırılan bu konu gündemdeki yerini aldı. Konu ile ilgili açıklamalar da uzmanı tarafından yapıldı. Kıyma kurban kesildikten kaç saat sonra çekilir? Kurban eti kesildikten hemen sonra mı kıyılır? İşte tüm soruların cevapları…

Kıyma ne zaman çekilir?

Uzmanlar yaptığı açıklamalarda kıymanın çekilmesi için en doğru vakti belirttiler. Uzmanlar, kurban etinin kanının süzülmesi için bir süre beklenmesi hemen kıyma çektirilmemesi gerektiğini açıklamalarında belirttiler. Poşetle gelen etin bir tencere ya da kabın içerisine yerleştirilmesi ardından 3-4 saat buzdolabında dinlendirilmesi etin soğutulması da yine uzmanlar tarafından öneriliyor.

Uzmanlar, kıyma çektirmeden önce etin buzdolabında 2 gün dinlendirilmesi gerektiğini de belirtiyorlar. Kısaca uzmanların açıklamalarına göre eti iki gün buzdolabında dinlendirdikten sonra kıyma çektirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca dinlendirilen etin daha kolay bir şekilde kuşbaşı, parça et veya kıyma haline getirilebildiği de açıklanıyor.

Kıymanın kokmaması için…

Uzmanlar kıymanın veya kurban etinin saklanması konusunda da vatandaşlara tüyolar veriyorlar. Eğer etin saklanmasında buzdolabı poşeti kullanılacaksa, hava almadığından emin olunması gerekmekte. Hava almamasını garantilemek için kilitli poşetler daha verimli olmakta. Poşet tamamen doldurulursa, etin her tarafı eşit donmayacaktır. Bu nedenle poşetler orta boyutlarda doldurulmalı, ağız kısmında boşluk bırakılmalıdır.

Uzmanlar kıymanın kokusu içinde ayrıca açıklamalar yapıyorlar. Uzmanlar, kurbanlık etin hemen kıyma olarak çektirilmemesi gerektiğini söylüyor. Kıymanın kokmaması için dinlendirilip etin kanının süzülmesinin sağlanması böylelikle kıymanın daha lezzetli hale geleceği de açıklamalarda belirtiliyor. Uzmanlar açıklamalarında kanı süzülmeyen kıymanın kokusunun daha sonra yemek yaparken de rahatsız edici olabileceğini açıklamalarında belirtiyorlar.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurban Bayramı’nda uzmanından kıyma tüyoları! Kıymalar en iyi nasıl depolanır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir