MEB 2023 yılı için üç yeni dijital platformu eğitim sistemine dahil edeceklerini açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 senesinde yılında hayata geçirilen dijital platformlar hakkında merak edilenlere yanıt verilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son açıklama ile birlikte 3 yeni dijital platformu daha eğitim sistemlerine dahil edeceklerinden bahsetti. Bugün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bahçelievler’deki Pullman İstanbul Hotel’de düzenlenen “Teknoloji, Teknolojinin Kullanımı, Sorunlar, Çözümler ve İçerik Geliştirme Çalıştayı”nda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Özer, 2023 yılı eğitim sistemi hakkında önemli ifadelere yer verdi. 

OKULLAŞMA ORANINDAN BAHSETTİ! 

20 yıl içerisinde birlik ve beraberlik ile Türkiye Yüzyılına geçişte eğitim sisteminin altyapısının tamamlanmış olduğundan bahseden Özer, “Lisedeki okullaşma oranı yüzde 44’ten yüzde 95’e çıktı. Kayıt olmayan, eğitimin dışında kalmış olan 280 bin gencimizi de tüm eğitim kademelerinde birebir takip edip aileleriyle kendileriyle görüşüp onlar için en uygun seçeneği üreterek martın sonuna kadar ortaöğretimdeki okullaşma oranlarını yüzde 99’a çıkartacağız, bunda kararlıyız. Dolayısıyla Mart 2023 itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99’a çıkartmış olacağız.” şeklinde yapılan faaliyetlerden bahsetti. 

2023 YILINDA 3 YENİ DİJİTAL PLATFORM DAHİL EDİLECEK 

Bu açıklamaları ile birlikte 2022 yılında eğitim sisteminde konulan tüm hedeflerin tamamlanacağından bahsederek, daha önce öğretmenler için kurulan ÖBA isimli dijital platform ile 120 saat ile alınan eğitimin 250 saate ulaştığından bahsetti. Bu uygulamalardan alınan verim ile birlikte 3 yeni dijital platform daha kurulacağını ifade eden Özer, “2023’te üç yeni dijital platformu eğitim sistemine dahil edeceğiz. Birincisi, ana ilimiz Türkçe. Türkçenin kültürün taşıyıcısı olduğuyla ilgili zengin kaynaklarla söz dağarcıklarını geliştirecek şekilde destekleyen bir dijital platform. İkincisi, İngilizce dijital platform. Üçüncüsü de yetişkinlerimize yönelik, halk eğitim merkezi kurslarının tamamının dijital platform olarak vatandaşlara erişmiş olduğu HEMBA adında bir dijital platform. Yani Milli Eğitim Bakanlığı olarak dijital içerik üretme, eğitimle hem öğretmenleri hem öğrencileri hem velileri dijital platformalar üzerinden destekleme, aynı zamanda teknolojinin her türlü ürününün hızlı bir şekilde eğitim öğretime dahil edilmesiyle ilgili her türlü çabayı sarf ediyoruz.” şeklinde konuşarak 2023 yılı hedeflerine değindi. 

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEB 2023 yılı için üç yeni dijital platformu eğitim sistemine dahil edeceklerini açıkladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir