Meslek Teşekkülü Ne Demek, Nedir, Kodları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meslek teşekkülü ne demek ? Sosyal Güvenlik Kurumu’na işçi bildiriminde bulunabilmeniz için tescilli dosyanızın olması ve SGK işyeri tescil başvurusu yapmanız gerekiyor. SGK işyeri tescil internetten başvuru yaparken e SGK işyeri tescil başvurusu işyeri bilgileri kısmında meslek teşekkülü bilgisi de istenmektedir.  Bu yazımızda mesleki teşekkül nedir, bağlı bulunduğu mesleki teşekkül nedir gibi konu hakkında sık sorulan soruların cevabına ulaşabilirsiniz.

SGK işyeri tescil başvurusu nasıl yapılır ?

Dilerseniz meslek teşekkül ne demek sorusunun cevabına geçmeden önce kısaca işyeri tescil başvurusu nasıl yapılır konusunda bilgi vermeye çalışalım. İşyeri tescil uygulaması üzerinden sgk işyeri bildirgesini nasıl verebileceğiniz konusunda adım adım detaylı bilgi için hemen  e sgk işyeri tescil başvurusu nasıl yapılır  sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

E sgk işyeri tescil başvurusunu ilgili yazımızı takip ederek kolayca yapabilirsiniz. Sgk tescil başvurusunu tamamladıktan sonra ise sgk işyeri tescil için gerekli evraklar ile birlikte en geç 1 hafta içerisinde işveren dosyanızın bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezi’ne elden ya da posta yolu ile başvuru yapmanız gerekiyor. Tescil işlemini tamamladıktan sonra başvuruda vermeniz gereken güncel evrak listesi için hemen  sgk işyeri tescil evrakları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İşyeri tescil güncellemesi nasıl yapılır ?

İnternetten işyeri tescil başvurusunu yapıp tamamladınız ancak sonrasında bazı bilgileri eksik ya da yanlış girdiğinizi farkettiniz. Düzeltmeyi ya da güncellemeyi yine online işyeri tescil uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. İşyeri tescil uygulamasina buradan giriş sağlayabilirsiniz: sgk işyeri tescil uygulaması giriş. Sgk online tescil uygulamasına işveren T.C. numarası ile giriş sağlayarak gerekli güncelleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Mesleki teşekkül ne demek ?

Mesleki teşekkül bağlı olunan meslek faaliyet kolu anlamına gelir. Örneğin esnaflar için bağlı bulunduğu mesleki teşekkül esnaf odası, şoförler için ise şoförler odasıdır. Kısaca faaliyette bulunulan sektöre göre bağlı olunan oda olarak tanımlanabilir.

Meslek teşekkülü Sgk nedir ?

Gelelim meslek teşekkülünün ne demek olduğuna. İşverenlerin online başvuru aşamasında en çok takıldıkları kısım İşyeri Bilgileri kısmında yer alan işyeri meslek teşekkülü kısmı. Aslında meslek teşekkülü ne olduğu oldukça basit ama tanımlama biraz kafa karıştırıcı. Peki meslek teşekkülü nedir ?

Mesleki teşekkül işyerinin faaliyette bulunduğu alana göre kayıtlı olduğu odadır. Örneğin şoförlük işvereni için işyeri bildirgesi meslek teşekkülü kısmına Şoförler Odası yazılması gerekir. Eğer başvuru yapılan işletme tüzel kişilik ise bağlı olduğu oda yani Ticaret Odası yazılması gerekir. Eğer işveren esnaf ise esnaflar odası v.s. yazılması gerekir. Kısaca SGK meslek teşekkülü işverenin faaliyette bulunduğu alana göre bağlı olduğu odadır.

SGK yapılan işin niteliği ne demek ?

İşyeri tescil aşamasında istenen bilgilerden birisi de yapılan işin niteliği olmaktadır. Bu kısımda kısaca işyerinde yapılacak işi birkaç kelime ile özetlemeniz gerekmektedir. Örneğin özel bina inşaatı, kamyon ile nakliye gibi.

Ticaret sicil Vakıf Dernek No Sgk nedir ?

E-SGK işyeri tescil ekranında yer alan “Ticaret sicil Vakıf Dernek No” bölümünde işverenler SGK tescil aşamasında ne yazacaklarını bilememektedirler. Bu kısmı boş bırakarak geçmenizi öneririm. Tescilde doldurulması gereken zorunlu bir alan değildir.

Meslek teşekkülü kodları nedir ?

SGK meslek teşekkülü ne demek konusunda yukarıda ayrıntılı olarak bilgi verdik. Meslek teşekküllerinin kodları yoktur.

 
BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ET ►►►► https://twitter.com/personelilantc
BİZİ TELEGRAM'DAN TAKİP ET ►►►► https://t.me/personelilan
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meslek Teşekkülü Ne Demek, Nedir, Kodları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir