Yiyeceklerin daha taze, sağlıklı ve uzun ömürlü olması için buzdolabına koyulması gerektiğini düşünsek de çoğu zaman bildiğimiz yanlıştır. Özellikle bazı meyve ve sebzelerin muhafaza edilme şekli buzdolabında saklamak değildir. Hatta yanlış bildiğimiz doğrular nedeniyle korumaya çalıştığımız yiyecekleri çoğu zaman bozuyor olabiliriz.
Aldığımız her şeyi poşetlerle ya da bir kaba koyarak buzdolabına koymak alışkanlık haline gelse de çoğu zaman bu alışkanlıklar yüzünden bazı meyve ve sebzelerin bozulmasına neden oluyoruz. Peki meyve ve sebzeleri buzdolabına koymak doğru mu? İşte detayları…
BUZDOLABINA ASLA KOYMAYIN!
Buzdolabına koyulmaması gereken yiyecekler vardır. Bu yiyecekleri buzdolabına koymanız vitaminlerini kaybetmesine ve hatta çürümesine neden olabilir. Buzdolabına konulmayacak yiyecekleri şu şekilde sıralayabiliriz;
DOMATES
Domatesi buzdolabına koymak hem lezzetini hem de moleküllerini kaybetmesine neden olacaktır. Bu nedenle domatesleri suya batırarak bir kasede muhafaza etmeniz daha doğrudur.
MUZ
Muz soğuk gördüğünde kararmaya başlar ve olgunlaşma süreci de yavaşlar. Bu nedenle muzu buzdolabına koymamanız gerekmektedir.
KAYISI
Kayısıyı buzdolabına koymak tıpkı domates gibi lezzetini kaybetmesine neden olur. Kayısı gibi meyveler oda sıcaklığında daha sağlıklı şekilde olgunlaşmaktadır.
SARIMSAK
Gelelim sarımsağa! Sarımsak buzdolabına koyulduğu taktirde korkunç bir koku salınımı yapar ve tadı değişir.
BAL
Buzdolabına konulmayan yiyecekler arasında bal da yer almaktadır. Balı buzdolabına koymak kristalleşmesine neden olacaktır.
EKMEK
Ekmeği buzdolabına koymak sık yapılan yanlışlar arasında yer alsa da ekmek buzdolabında tadını kaybederek daha hızlı bayatlaşır.
Farklı bilgileri yakından takip etmek için kamugundemi.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.